Connect with us

Hirdetés

technokrata

Versenyezz a fenntartható fejlődésért!

Startup

Versenyezz a fenntartható fejlődésért!

CleanLaunchpad címmel és 11 európai ország részvételével start-up ötletversenyt hirdet a Climate-KIC.

Az EIT égisze alatt működő szervezet keresi Európa legjobb, fenntarthatósághoz kapcsolódó, start-up üzleti ötletét! A verseny magyar válogatójára június 17-ig lehet jelentkezni. A fődíj 10 ezer euro, továbbá a régió három nyertes ötlete részt vehet bármely társország inkubációs programjában.

A CleanLaunchpad ötletverseny idén először 11 európai országban párhuzamosan kerül megrendezésre a Climate-KIC támogatásával. A Climate-KIC az Európai Innovációs És Technológiai Intézet (EIT) klímainnovációs programja, amely regionális start-up inkubációját a hazai MyCo Incubation végzi.

A 3 körből álló start-up versenyre bármilyen ötlettel lehet pályázni, amely elősegíti a zöld gazdasági átmenetet és fenntartható gazdasági fejlődést. Az októberben, Valenciában több régió részvételével zajló, európai döntőn a nyertes 10 000 eurós fődíjat vihet haza, míg a második és harmadik helyezettet 5000 és 2500 euróval jutalmazzák.

Innovation-festival

Ahhoz pedig, hogy a jó ötletekből valódi vállalkozás legyen, a Climate-KIC biztosítja minden ország 3 dobogósának a bejutást világszínvonalú cleantech akcelerációs programjába. Ilyen módon a magyar nyertesek akár a hollandiai, vagy angliai inkubációba is bbekerülhetnek, hiszen a Climate-KIC égisze alatt jelenleg 7 országban zajlik start-up akcelerációs program: Nagy Britannia, Hollandia, Németország, Lengyelország, Olaszország, Spanyolország és Magyarország.

A magyarországi első forduló jelentkezési határideje 2014. június 17. A jelentkezők közül nemzetközi zsűri választja ki a hazai résztvevőket, akiknek június 27-29-én kétnapos Bootcamp-et szervez Budapesten a MyCo Incubation. A magyar start-up mezőnyt profi coach-ok készítik majd fel a hazai elődöntőre, ahonnan a 3 legjobb ötlet jut majd tovább a valenciai döntőbe.

MyCo Incubation 2013 óta végez start-up inkubációt a régióban, amely során tavaly 14 db start-up-ot inkubált, idén pedig várhatóan 40 db start-up üzletfejlesztése folyik az európai módszertan alapján. Az idei akcelerációs programban kiemelt stratégia partnerek: az IBM Magyarország és Ernst and Yound, amely társaságok a program mentorait és üzleti tudáshátterét biztosítják.

Jelentkezés és további információk a www.cleanlaunchpad.eu oldalon.

Forrás:Insider Blog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés