Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Solar Mapper napelemtérkép total google cloud

E-Környezetvédelem

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Solar Mapper napelemtérkép született abból a remek együttműködésből, hogy a Google Cloud és a Total összeadták képességeiket, tudásukat. Ennek eredményeképpen közösen kifejlesztenek egy napelemtérképet.

Az innovatív eszköz célja, hogy felgyorsítsa a napelemek telepítését a magánszemélyek otthonaiban annak érdekében, hogy pontos és gyors becslést adjon a házukban rejlő napenergia-potenciálról. A fejlesztés először Európában majd az egész világon elérhető lesz.

A Solar Mapper névre keresztelt eszköz vadonatúj mesterséges intelligenciát és algoritmusokat használ, amelyek jobb eredményeket nyújtanak a jelenlegi eszközöknél, különösen a következő tényezők tekintetében:

  • a műholdas képekből kinyert adatok minősége;
  • a nappotenciál becslésének élessége;
  • a telepítendő technológia relevanciája;
  • az eszköz globális földrajzi lefedettsége.

Franciaország esetében a Solar Mapper több mint 90%-os földrajzi lefedettséget biztosít, így jóval több ember képes felmérni otthona napenergia-potenciálját a korábbiaknál nagyobb pontossággal.

,,A Solar Mapper lehetővé teszi a Total számára, hogy gyorsabban telepítse a napelemeket a házak tetejére annak érdekében, hogy ügyfeleinek megfizethetőbb és hozzáférhetőbb napenergiát biztosítson.” – magyarázza Marie-Noëlle Séméria, a Total technológiai igazgatója. ,,A Total napenergiával kapcsolatos szakértelmének ötvözése a Google Cloud mesterséges intelligenciájával és adatbázisaival azt eredményezte, hogy mindössze 6 hónap leforgása alatt képesek voltunk egy vonzó és innovatív ajánlatot kidolgozni.”

Ezenkívül a Total a Solar Mapperhez a B2B alkalmazásának fejlesztését is tervezi, amelyet kifejezetten ipari és kereskedelmi épületek, valamint létesítmények számára kínálnak.

A Solar Mapper hozzájárul a Total Csoport azon törekvéséhez, hogy világszerte vezető szerepet tölthessen be a megújuló energiák termelésében, ezáltal elérve a nulla kibocsátást 2050-re.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés