Connect with us

technokrata

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Solar Mapper napelemtérkép total google cloud

E-Környezetvédelem

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Napelemtérképet fejleszt a Total és a Google Cloud

Solar Mapper napelemtérkép született abból a remek együttműködésből, hogy a Google Cloud és a Total összeadták képességeiket, tudásukat. Ennek eredményeképpen közösen kifejlesztenek egy napelemtérképet.

Az innovatív eszköz célja, hogy felgyorsítsa a napelemek telepítését a magánszemélyek otthonaiban annak érdekében, hogy pontos és gyors becslést adjon a házukban rejlő napenergia-potenciálról. A fejlesztés először Európában majd az egész világon elérhető lesz.

A Solar Mapper névre keresztelt eszköz vadonatúj mesterséges intelligenciát és algoritmusokat használ, amelyek jobb eredményeket nyújtanak a jelenlegi eszközöknél, különösen a következő tényezők tekintetében:

  • a műholdas képekből kinyert adatok minősége;
  • a nappotenciál becslésének élessége;
  • a telepítendő technológia relevanciája;
  • az eszköz globális földrajzi lefedettsége.

Franciaország esetében a Solar Mapper több mint 90%-os földrajzi lefedettséget biztosít, így jóval több ember képes felmérni otthona napenergia-potenciálját a korábbiaknál nagyobb pontossággal.

,,A Solar Mapper lehetővé teszi a Total számára, hogy gyorsabban telepítse a napelemeket a házak tetejére annak érdekében, hogy ügyfeleinek megfizethetőbb és hozzáférhetőbb napenergiát biztosítson.” – magyarázza Marie-Noëlle Séméria, a Total technológiai igazgatója. ,,A Total napenergiával kapcsolatos szakértelmének ötvözése a Google Cloud mesterséges intelligenciájával és adatbázisaival azt eredményezte, hogy mindössze 6 hónap leforgása alatt képesek voltunk egy vonzó és innovatív ajánlatot kidolgozni.”

Ezenkívül a Total a Solar Mapperhez a B2B alkalmazásának fejlesztését is tervezi, amelyet kifejezetten ipari és kereskedelmi épületek, valamint létesítmények számára kínálnak.

A Solar Mapper hozzájárul a Total Csoport azon törekvéséhez, hogy világszerte vezető szerepet tölthessen be a megújuló energiák termelésében, ezáltal elérve a nulla kibocsátást 2050-re.

További E-Környezetvédelem

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin