Connect with us

technokrata

Hogyan alakították át az üzenetküldő alkalmazások az online oktatást?

viber

Digitalizáció

Hogyan alakították át az üzenetküldő alkalmazások az online oktatást?

Hogyan alakították át az üzenetküldő alkalmazások az online oktatást?

Az online oktatás és a csevegőalkalmazások szerepe a 2022-es hibrid tanulási rendszerben

A szülői chatcsoportok, a tanárok, akik digitálisan segítik a tanulást, és az interaktív eszközök, amelyek segítenek a tanulóknak az oktatási folyamatokban – a kommunikációs platformok a hagyományos tanítás legjobb kiegészítőjévé váltak.

A Viber számos olyan szolgáltatást kínál, amelyek segítenek abban, hogy a tanároknak és diákoknak egyaránt a lehető legkellemesebb és leghasznosabb hibrid oktatási élményben legyen részük.

Bár a járvány kezdetén bevezetett korlátozó intézkedések már nem állnak fenn, az online oktatás átalakította az oktatási környezetet, a rendszer minden résztvevőjét bevonva a legmodernebb technológiák és új folyamatok alkalmazásával, a még jobb eredmények elérése érdekében. Az oktatási szektor folyamatosan fejlődik és beépíti az új digitális lehetőségeket, ötvözve az online és offline oktatás legjobb gyakorlatait. Itt lépnek képbe a csevegőalkalmazások, amelyek egyszerűen és hatékonyan segítik a tanulást és a folyamatos kapcsolattartást.

A Viber az egyik leggyakrabban használt üzenetküldő és hangalapú kommunikációs platform világszerte. Rengeteg szolgáltatást kínál, mint például a Csatornák, a csoportos videohívások és beszélgetések, az új AR és vizuális lehetőségek. Ezen felül a végpont alapú titkosításnak köszönhetően garantált biztonságot nyújt, így segítve a tanároknak, szülőknek és diákoknak, hogy a lehető leghasznosabb és legkellemesebb hibrid tanulási élményben legyen részük.

A Covid-19 után a tanárok már az új eszközök használatával tervezték az oktatási folyamatokat, digitális tartalmak létrehozásával és új tanítási módszerek alkalmazásával motiválják a diákokat. A Viberen olyan Csatornákat hozhatunk létre, ahol az egész osztály jelen lehet, így irányítani tudjuk a diákokkal történő interakciókat. Ezen keresztül célokat tűzhetünk ki, fejlesztő visszajelzéseket, világos utasításokat és tananyagokat adhatunk át a jól felépített tanórai tevékenységekhez.

A bejegyzések alatti hozzászólási lehetőségnek köszönhetően a tagok megvitathatják a felmerülő kérdéseket vagy megoszthatják véleményüket. A Viber Csatornái a fejlett moderálási eszközökkel nagyszerű lehetőséget biztosítanak a nem párhuzamos tanulási módszerekhez. A szavazások lehetővé teszik a tanárok számára, hogy a diákok maguk válasszák ki a feladatok témáját vagy formátumát – legyen az egy könyvrészlet felolvasása, egy YouTube-videó vagy egy játék. Így a diákok kreatívabban közelíthetik meg a feladatokat, és szívesebben merülhetnek el a tanulásban. A Viberen a tanárok dokumentumokat, képeket, fotókat vagy videókat oszthatnak meg egymással, a házi feladatok pedig kényelmesen rögzíthetők a chat vagy a csatorna tetején.

A tanárok, a diákok és a szülők elsajátították, hogyan könnyíthetik meg a köztük lévő kommunikációt chat segítségével. Manapság szinte nincs olyan osztály, ahol ne lenne szülői csoport, amely összehangolja a feladatokat, a találkozókat, az órán kívüli tevékenységeket és kirándulásokat, a félévközi határidőket vagy a pénzügyi kérdéseket. A csoportok hasznosak lehetnek a diákok között, mint informális kapcsolatépítő tér, ahol naponta cserélhetnek tippeket és tanácsokat a házi feladatokkal vagy a tesztkérdések kitalálásával kapcsolatban.

A csevegőplatformok olyan trükköket kínálnak, amelyekkel a tanulás nem csak hatékony, de élvezetes is lehet. A Vissza az iskolába kampány részeként a Viber egy külön lencsét is elérhetővé tesz, amelynek célja, hogy a fiatalokat (illetve akár a felnőtteket is) arra ösztönözze, hogy az AR használatával teszteljék helyesírási tudásukat. A Viberen a diákok akár egy osztály matricacsomagot is létrehozhatnak a “Matricák létrehozása” gombra kattintva, ahol elnevezhetik a csomagot és a galériáikból fényképeket tölthetnek fel.

A jól működő kommunikáció minden üzleti közösségben létfontosságú. Az iskolákban a szülők, tanárok és diákok közötti tiszteletteljes és bizalomra épülő együttműködése elengedhetetlen az egész rendszer hatékony működéséhez. A csevegő alkalmazások új szintre emelik a kommunikációt, és egyesítik az intézmény tagjait a még jobb oktatási eredmények elérése érdekében.

További Digitalizáció

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu