Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Codecool állást garantál a progamozóképzéshez

codecool

Digitális oktatás

A Codecool állást garantál a progamozóképzéshez

A Codecool állást garantál a progamozóképzéshez

Mind a tanulók, mind a foglalkoztatói oldal részéről pozitív volt a fogadtatása a pandémia alatt online rendszerben oktatott full-stack programozóképzésnek.

A Codecool ezért elérkezettnek látja az időt, hogy nyár végétől immár teljesen online verzióban tegye elérhetővé egy éves full-stack programozó kurzusát, hogy az Budapesten és Miskolcon kívül is elérhető legyen bárki számára. Ráadásul a nemrégiben meghirdetett, mintegy 25 százalékos tandíjkedvezmény ezekre a kurzusokra is igénybe vehető.

A Codecool indulása óta legnépszerűbb kurzusa a full-stack programozóképzés. Noha ez a 12 hónapos kurzus igényli legnagyobb elhivatottságot a jelentkező részéről, a befektetett energia is ennél térül meg a legjobban: az intenzív tanulás után a legszélesebb (full-stack) ismeretanyag birtokában junior szoftverfejlesztőként helyezkedhet el a tanuló. Ehhez pedig a Codecool a kezdetek óta kínál állásgaranciát, illetve az utófinanszírozás lehetőségét. Így Budapesttől Bécsig 6 helyszínen van arra mód, hogy belátható időn belül gyökeresen megváltoztassák életkörülményeiket és karrierkilátásaikat a jelentkezők.

A járvány miatt bevezetett korlátozások idején a Codecool 1-2 nap leforgása alatt állította át full-stack programozó kurzusa lebonyolítását online formára.

„Ezt a változtatást elsősorban a futó képzéseinkre már beiratkozottak maradéktalan kiszolgálására léptük meg, egy kényszerhelyzetben. Fontos hangsúlyozni, hogy ez a mi esetünkben nem online oktatóvideók nézegetését jelentette, hanem egy távoli elérésű, de oktatói oldalon is személyes részvétellel zajló, folyamatos együttműködést. Ahhoz azonban, hogy egy elejétől végéig online formában lebonyolított full-stack kurzust hirdethessünk meg, további fejlesztéseket és minőségbiztosítási ellenőrzéseket akartunk feltétlenül megtenni”

– magyarázza Boda József, a Codecool társalapító ügyvezetője.

Az eltelt idő igazolta a Codecool módszerének hatékonyságát. A részben online formában oktatott tanulók ugyanúgy magabiztosan el tudták sajátítani a programozás alapjait, a csoportfeladatok és a későbbi potenciális foglalkoztatók részéről osztott gyakorlati munkák teljesítése során is megfelelően szerepeltek. Elhelyezésük semmivel sem ment nehezebben, a velük való elégedettség nem csökkent. Így elmondható, hogy mind a három oldalról (a tanulók, a foglalkoztatók és a Codecool mentorai részéről) elhárultak az aggályok, hogy a full-stack kurzus online verziója is meghirdethető legyen, akár állásgaranciás konstrukcióban is Ezáltal a budapesti, vagy miskolci oktatóközpontban tanulókhoz hasonlóan az online képzésben résztvevők is élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a tanfolyam elvégzése után garantáltan a Codecool több mint 200 vállalati partnerénél kezdhessék el IT karrierjüket.

Szakmai konferenciák és szakcikkek jelenleg legsűrűbben tárgyalt témája, hogy a kényszerű távmunkás időszak után milyen arányban marad meg a foglalkoztatásnak ez a formája.

„Tapasztalataink szerint a munkáltatók is felismerték a távmunka előnyeit, immár a partnereink között is akad olyan, aki eleve távoli munkavégzésre keresett nálunk munkaerőt. Néhány magyar diákunk már ausztriai vállalatoknál dolgozik”

– meséli Boda József.

A Codecool nemrégiben óriási akciót hirdetett a budapesti és miskolci full stack junior szoftverfejlesztői kurzusaira: akár 680 ezer forinttal is csökkenhet egy jelentkező tandíjának összege, ha állásgaranciával, utólagos fizetésben kéri és még a nyáron belevág. Ez a kedvezmény az online full stack tanfolyamok esetén is igénybe vehető lesz. Az online full-stack kurzusban ráadásul még a relokáció költségei (albérlet, utazás, helyi kiadások) is megspórolhatók.

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés