Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ami az Éden Hotelből kimaradt…

Smart home

Ami az Éden Hotelből kimaradt…

Napi 16 órás, heti hét napos munkában biztosította a VIASAT3 csatorna Éden Hotel című produkciója számára a technikai feltételeket az Arizona MPS.

A Viasat3 eddigi legnézettebb saját gyártású műsora, az Éden Hotel teljes utómunkálatának lelke egy új AVID ISIS 5000 megosztott háttértáras, 32 Terrabyte-os szerver volt, amelyből az itt alkalmazott RAID 5 technológiának köszönhetően teljes adatbiztonság mellett is 24 TB tényleges kapacitás állt folyamatosan rendelkezésre. Az akár 40 klienst is kiszolgálni képes AVID ISIS 5000-hez a produkcióban 11 munkaállomás csatlakozott, a digitalizáló és finiselő munkaállomások mellett párhuzamosan két Sony PDW U1 driverről történt az adatszintű betöltés.

– „Egy ilyen nagy produkciónál létfontosságú, hogy a tartalomra tudjunk koncentrálni, és ne veszélyeztesse se a költségvetést, se a műsort egy nem várt technikai probléma. Ezért nagyon fontos volt számunkra a megfelelő műszaki szolgáltató partner kiválasztása.” – fogalmazott Kereszty Gábor, a Viasat3 stratégiai igazgatója.

– „A televíziózás mindig tele van nem várt helyzetekkel, így volt ez az Éden Hotel elkészítése során is. A technikának ezeket a helyzeteket is teljes biztonsággal kell kezelnie, elfogadható áron. Akkor dolgozunk jól, ha a munkánkból semmit sem érzékel a néző.” – hangsúlyozta Richan Kornél, az Arizona MPS műszaki igazgatója.

A műsor készítése során 2685 darab Fujifilm PD711 23 GB kapacitású XDCAM lemezt használtak fel, a januártól májusig tartó időszakban végig zökkenőmentesen zajlott az utómunka. A VIASAT3 a végterméket Digital Betacam formátumban használja fel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés