Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tarolnak a gyors mobil netes készülékek

Kütyük

Tarolnak a gyors mobil netes készülékek

A HSPA (3,5G) technológia nem csak a mobil szolgáltatók, hanem a készülékgyártók körében is egyre népszerűbb.

Ennek ékes bizonyítéka, hogy a GSA (Global mobile Suppliers Association) közlése szerint a mai napig egész pontosan 2137 olyan készüléktípust dobtak piacra világszerte, melynek szerves részét képezi a HSPA (High Speed Packet Access) adatátvitel. Ebben egyébként már azok a vadonatúj termékek is benne foglaltatnak, melyeket néhány hete a Las Vegas-i CES szakkiállításon tártak a nagyközönség elé a gyártók.

A GSA jelentése kitér arra, hogy egyedül a tavalyi esztendőben 861 vadonatúj, HSPA kompatibilis termék jelent meg a kereskedelmi forgalomban, ami éves szinten több mint 67 százalékos növekedést jelent. 2009-ben egyébként 214-re emelkedett azon gyártók száma, melyek ilyen készülékeket forgalmaztak, ami a 2008-ban regisztrált 164 céghez képest 30 százalékos előrelépés.

Jelenleg egész pontosan 897 olyan mobiltelefon típus érhető el a piacon, mely HSPA támogatással rendelkezik, és ezek közül 382-t tavaly január óta mutattak be. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben mintegy 74 százalékkal több HSPA mobilt jelentettek be, mint 2008-ban, ami igen erőteljes növekedésről tesz tanúbizonyságot. A HSPA-képes notebook modellek száma egyébként ugyanezen időszakban 52 százalékkal nőtt.

A WCDMA szabványú mobil hálózatoknak ma már 96 százalékában elérhető a HSPA, mely túlnyomó részt (52 százalékban) 7,2 Mbit/s-os, vagy gyorsabb letöltést tesz lehetővé. A HSPA eszközök hasonlóan nagy arányban (51 százalékban) 7,2 Mbit/s-os, vagy fürgébb letöltési tempót biztosítanak.

21-42 Mbit/s-os sávszélességgel rendelkező HSPA+ (3,75G) kapcsolata jelenleg 32 különböző terméknek van, 11 gyártó kínálatában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés