Connect with us

Hirdetés

technokrata

Foci VB, amitől a mobiltelefon TV-vé alakul

Kütyük

Foci VB, amitől a mobiltelefon TV-vé alakul

A mobil TV business világszerte elég nehezen akar felpörögni, de azért persze akadnak kivételek.

Az egyik ilyen kivételes ország Taljánföld, ugyanis minden jel arra mutat, hogy az olaszok egyre inkább kedvelik a televíziózás ezen újfajta formáját. Egy most publikált jelentésből kiderül, hogy a mobil televíziós szolgáltatásokat aktívan használó olaszok száma 2015-re meg fogja haladni az 5,1 milliót, az általuk generált forgalom pedig eléri majd a 685 millió dollárt.

A tanulmány kitér arra, hogy ennek az előrevetített 5,1 milliós előfizetői tábornak körülbelül a fele, tehát mintegy 2,5 millió felhasználó DVB-H rendszerű készülékkel nézi majd a TV-adásokat 2015-ben, a tábor másik fele pedig mobil interneten keresztül, streaming módon. Jelenleg Olaszországban mintegy 1,2 millió DVB-H előfizetővel rendelkeznek a helyi operátorok, tehát hat év alatt várhatóan duplájára nő majd a DVB-H piac.

A mobil TV kapcsán a szolgáltatók gyakorlatilag Messiásként tekintettek a 2006-os futball világbajnokságra, most pedig újfent abban bíznak, hogy a 2010-es dél-afrikai foci VB jelentős érdeklődést vált majd ki a mobil televíziózás iránt. Egyedül ettől az egy rendezvénytől azt remélik a szakértők, hogy 400 ezer új mobil TV előfizetőt fog hozni magával, akik ugyebár legyenek gyakorlatilag bárhol és bármikor, a telefonjuk kijelzőjén folyamatosan figyelemmel tudják majd követni az éppen aktuális meccseket.

Hazánkban a DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) vevővel rendelkező készülékek tulajdonosai jelenleg a Duna TV, a Duna II Autonómia, az ATV, a Hír TV és a Magyar Televízió m1 és m2 csatornáinak műsorkínálatából választhatnak. A mobiltelevíziós szolgáltatásokat az Antenna Hungária a mobilszolgáltatókkal együttműködésben kívánja bővíteni, a 16-20 csatornát tartalmazó szolgáltatás az AH-val szerződő mobilszolgáltatók kínálatában nagy valószínűséggel előfizetési díj fejében lesz elérhető. A mobiltelevíziós (DVB-H) hálózat Budapesten és környékén jelenleg 18%-os lakossági lefedettségű.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés