Connect with us

Hirdetés

technokrata

Féligáteresztő tükör a fényképezésben

Smart home

Féligáteresztő tükör a fényképezésben

DSLR helyett – díjazták a Sony fejlesztését.

A hagyományos DSLR fényképezőgépekkel összehasonlítva a félig áteresztő tükör technológia fix kialakításával gyakorlatilag kétfelé osztja a fénysugarat, amely így a fő képszenzor illetve a különálló fázisérzékelős autofókusz szenzor felé veszi az útját. Az áttörésnek számító félig áteresztő tükör technológiát a Sony α55 és a33 tipusú készülékeiben alkalmazta először. A fejlesztés lehetővé tette az akár 10 kép/mp felvételi sebességet „Continuous Priority AE” (folyamatos AE prioritás) módban, miközben folyamatos autófókuszt biztosít még a gyorsan mozgó tárgyak fényképezése közben is.

Sony A33.jpg

Elismerendő a japán vállalat teljesítményét, a szakmailag legjelentősebb európai fotó-, és képalkotás területével foglalkozó magazinok (TIPA) innovációs díját 2011-ben a Sony félig áteresztő tükör technológiája nyerte el. Emellett figyelemre méltónak találtatott a távol-keleti cég NEX-VG10E terméke, mely a világ első, nem professzionális célra készített HD kamerája, cserélhető objektívekkel. A meglévő E-bajonettes objektívek mellett a NEX-VG10E tulajdonosai az A-bajonettes DSLR objektíveket is használhatják az opcionális LA-EA1 adapterhez csatlakoztatva.

Sony NEX-VG10E.jpg

A Handycam NEX-VG10E full HD videofelvételre képes, nagy mélységű sztereó hangzással. A 14,2 megapixeles ExmorTM APS HD CMOS szenzor kb. hússzor nagyobb, mint a hagyományos kamerákban alkalmazott érzékelők. A NEX-VG10E ugyanakkor kompakt és könnyen kezelhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés