Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vidámpark a számítógépes játékok rajongóinak

Smart home

Vidámpark a számítógépes játékok rajongóinak

Hamisított zergek és orkok – épül a Blizzard játékelemeire nagyon hasonlító díszítésű kalandpark.

Ki ne emlékezne a Jurassic Park utáni felfokozott izgalomra, vajon lesz-e újrateremtett őslényekkel benépesített kalandpark valahol. A film bemutatását követő hónapok várakozása idővel alábbhagyott, pedig a kerítések mögött rohangáló dinoszauruszok bizonyára rengeteg pénzt hoznának annak, aki képes lenne génsebészet és klónozás révén működő dínó-parkot létrehozni. Ám vagy a technikai korlátok, és/vagy pénzügyi, etikai megfontolások miatt kénytelenek vagyunk robot dinoszauruszokkal beérni.

Továbbra sem csökken viszont az egy-egy téma köré épülő létesítmények népszerűsége – gondoljunk csak a Disney Landre! A mesefigurák mellett számos olyan fantáziavilág létezik, melynek rajongói szívesen éreznék magukat rövid időre a kitalált környezetben. Ezt a vágyat lovagolná meg az a kínai vidámpark, melynek számos motívuma, hogyan is fogalmazzunk finoman, mintha a Blizzard univerzumából lenne „kölcsönözve”. Hivatalosan „csak” a cyberjátékok előtt adózik tisztelettel a létesítmény, de az egyes helyszínek nevei elég árulkodóak (például a Terrain of Warcraft gyanúsan ismerősnek tűnhet).

Joyland

A Joyland munkanév alatt futó projektről korábban sokan azt gondolták, hogy vaporware, de nemrég több kínai hírforrás is beszámolt az épülő szórakoztatóközpontról. Egyes épületek már kész-közeli állapotban vannak, ami azt jelzi, hogy az április 29-re tervezett hivatalos, a nagyközönség számára pedig május 1-i megnyitó nem hoax, hanem valóban létrejöhet a „zerg-park”. Abba, hogy milyen lesz a kalandpark, az alábbi, még 2010-ben kiadott, nem túl jó minőségű videó ad betekintést.

Azt egyelőre nem lehet tudni, mit szól majd a Blizzard mindehhez, de ismervén a World of Warcraft kínai működési feltételeit (a kiadó nem önmaga, hanem egy helyi vállalattal együtt működve kénytelen a rizs hazájában lakókat elérni MMO RPG-jével), nem kizárt, hogy szemet huny a park létrehozása felett.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés