Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s notebookok a Sony-tól

Smart home

3D-s notebookok a Sony-tól

Blu-ray íróval és 2D-3D átalakítóval.

Tegnap tartott sajtótájékoztatóján mutatta be legújabb laptopjait a távol-keleti vállalat (az olcsó, diákoknak szánt verzióról szóló cikkünk itt olvasható). Ennek keretei között debütáltak a 16 colos (40,6 cm-es) kijelzővel szerelt változat, a Vaio F sorozat legfrissebb tagjai. Ezek érdekessége, hogy a japán mérnökök a lehető legmodernebb technikával vértezték fel őket: a nagyméretű LCD nem csak full HD-s (1920×1680 pixeles) felbontásra képes, hanem 3D-s tartalmak megjelenítésével is megbirkózik.

Sony Vaio F

Az ún. “Frame Sequential” technológia jeleníti meg a nagyfelbontású 3D képeket a jobb és bal szem irányába egyaránt, a 240 kép/mp sebességnek köszönhetően (aktív rekeszes szemüvegre szükség van a háromdimenziós látvány élvezetéhez). Emellett a 3D gomb megnyomásával a 2D és 3D lejátszás között lehet váltani. A készüléken Cyber-shot digitális fényképezőgéppel illetve DSLR digitális fényképezőgépekkel felvett 3D-s panorámaképek is megjeleníthetők. Sőt, a 2D-s Blu-ray vagy DVD mozifilmek is azonnal, egyetlen gombnyomásra kovertálhatók át 3D-s filmmé.

A polarizációs, 3D kijelző mellett az F sorozatú Vaio minőségét szekvencionális panel technológia, valamint LED-es hátsó megvilágítás segíti. Az LCD kiszolgálásához szükséges teljesítményt újgenerációs Intel Core i7 processzorok biztosítják, melyek akár 8 GB-nyi memóriával is dolgozhatnak. Nvidia Gefroce grafikus kártyája (GT540M, 1 GB DDR3 RAM-mal) pedig DX11-et támogat, annak minden előnyével együtt. A látvány mellé a hangot a mozihatású, surround hangzást megszólaltató Dolby Home Theater v3 technológia biztosítja. Az S-force 3D technológia virtuális 5.1 csatornás surround hangzással tölti meg a két beépített bass-reflex hangsugárzót.

Sony Vaio F

Az új modell Assist gombja a „Vaio Care” szoftvert indítja, amely feltárja az esetleges hibákat és karban tartja a Vaio készüléket. A dedikált Vaio gombbal a média gyűjtemény tartalmában – így a fényképek, videófelvételek, zenei anyagok között – böngészhet a felhasználó, miközben az érintésérzékeny AV vezérlőgombokkal az AV könytár tartalmában navigálhat. A különálló gombok a félregépelések gyakoriságát csökkentik, sőt, az új F sorozatú Vaio önálló numerikus billentyűzettel is rendelkezik. Az ergonomikus touchpad összetett újmozdulatokkal is vezérelhető.

A két USB 3.0 porton jóval nagyobb adatátviteli sebesség érhető el az USB 2.0-es verzióval összehasonlítva, miközben a Bluetooth 3.0 a mobil eszközök esetében nyújt hasonlóan nagy sávszélességet.

Sony Vaio F

Az új, Windows 7-tel előre telepített F sorozatú Vaio notebookok 2011 áprilisától kaphatóak.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés