Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a jövő

Smart home

Megérkezett a jövő

Önkiszolgáló kasszák, intelligens mérlegek, arcfelismerő digitális poszterek.

Digitális poszterA bolti kereskedelem az informatika egyik legmozgalmasabb ága jelenleg, ahol folyamatosan van igény az új, kreatív és valóban üzletserkentő megoldásokra. A kifejezetten ezzel a területtel foglalkozó Laurel Csoport Retail 2010 konferenciáján a szakma megjelent képviselői ki is próbálhatták az újdonságokat.

A szoftveres megoldások közül kiemelkedik a magyar cég kasszarendszer fejlesztése, mely felhasználóra szabható felületet nyújt és széles hardverskálán lesz elérhető. A Laura bármely boltméretben bevezethető, rendelkezik a legmodernebb kasszafunkciókkal is, mint például a mobilfizetés vagy a kuponelfogadás. A cég emellett folyamatosan fejleszti a polctükör elemző és készletellenőrző megoldásait és az integrált kereskedelmi rendszerét is. Ez utóbbiakhoz felhasználóként már több mint nyolcszáz hazai bolt csatlakozott.

A hardverek közül az idei év egyértelmű slágere a digitális poszter. Ennek látható része egy nagyfelbontású óriási kijelző, hozzá kapcsolódó kamera és nyomtató. Célja, hogy rajta marketingüzeneteket jelenítsünk meg a bolton, eladótéren belül. A kamerával egybeépített szoftver felismeri az előtte elhaladó személyek nemét és korát, így személyre szabottan jeleníti meg az akciókat, ajánlatokat, a nyomtató pedig előállítja a szükséges kupont vagy ismertetőt.

Továbbra is népszerű az e-papír alapú, grafikus megjelenítésű, központilag vezérelhető polccímke rendszer. A konferencián debütált az új Symbol MK 500 alapra fejlesztett árellenőrző készülék is, amely a termékek árán kívül megjeleníti azok képét és a hozzájuk tartozó engedményeket is (szett és pack jellegű akciók). A készülék érintőképernyős, így a vásárlók elnavigálhatnak egy olyan oldalra, amelyen részletesebb információk szerepelnek a termékekről, mint például az energia-, szénhidrát- vagy fehérjetartalom.

Az intelligens mérlegek pedig – amellett, hogy felismerik a rájuk helyezett árut, elsősorban zöldség- és gyümölcsféléket – képesek akár további ajánlatokkal kiegészíteni a vevő választását. Emellett hamarosan munkába állnak Magyarországon az első önkiszolgáló kasszák, és egyre terjednek a különböző, árufajtákra specializált kioszkrendszerek, melyek − átvéve a vevők tájékoztatásának egy részét − a jövőben jelentős élőmunkát szabadítanak fel.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés