Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitalizálja a játszótereket a Nintendo

Smart home

Digitalizálja a játszótereket a Nintendo

Három angol egyetem a British Library-vel és a Nintendoval olyan játékok digitális változatán dolgoznak, mint az ugróiskola, vagy az ugrókötelezés, és a Wii Sportsra fog hasonlítani.

 A kutatók a könyvtár archívumából fognak felvételeket és dalokat felhasználni, de mai példákat is keresnek majd az iskolák udvarain. Ezek alapján fogják elkészíteni a prototípusokat, ami majd a konzolon lesz használható. A könyvtár tartalmait interaktív módon elérhetővé teszik egy weboldalon is, amihez a szülők és a gyerekek hozzáférhetnek majd.

A fejlesztés egy 600 ezer fontos projekt keretében készül. A kutatásnak része egy két éves tanulmány egy londoni, és egy Sheffield-i általános iskola játszótéri kultúrájáról is. Itt azt fogják vizsgálni, hogy hogyan hatnak a képregények, a tévé, a filmek és számítógépes játékok a játszótéri játékokra, dalokra, mondókákra. A két érintett iskola tanulói részt vehetnek a játékok fejlesztésében, és a honlap kialakításában is, írta meg a Telegraph.

A különböző játékokban használt mozgásmintákat rögzítik, és később felhasználják majd a digitális játékokban, mondta el a projekt vezetője, dr. Andrew Burn. A Nintendo csak tanácsadással járul a projekthez, üzletileg nem vesz részt a fejlesztésben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés