Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négy alapszínes 3D-s tévék a Sharptól

Smart home

Négy alapszínes 3D-s tévék a Sharptól

Végül a japánok is beadták a derekukat.

Még áprilisban írtunk a japán vállalat 3D-s terveiről – eszerint a Sharp a szigetországban már idén nyáron nekilátott a háromdimenziós televíziók piacának meghódításához. A trend azonban a világ többi részére is kiterjed, így a vállalat megkezdi a Quattron technológiával ellátott 3D-képes LCD televíziók nemzetközi forgalmazását. Ennek első állomása a most zajló berlini IFA kiállítás, ahol a Sharp bemutatja első 3D LCD tévé paneljét.

sharp aquos quattron 3D

Igen magas színhűséggel dicsekedhetnek a készülékek, de említést érdemel a dupla-körvonallal megjelenő szellemképek minimálisra csökkentése is, az UV2A, a Quattron és a Super Edge LED háttérvilágítás révén. Az UV2A rendszer például lehetővé teszi a képernyőben található folyadékkristályok optimális elrendezését, így a képminőség is optimális, a panel apertúrája pedig javul. Ez az apertúra-arány azáltal, hogy több fényt enged át a háttérvilágításból, ideális alapot szolgáltat arra, hogy a shutter szemüveg jobb-bal kép váltásai miatt bekövetkező fényerőveszteséget ellensúlyozza. A Quattron rendszer lényege, hogy a Sharp negyedikként hozzáadta a sárga színt a hagyományos pixel-struktrúrához, és természetesen a frissítési sebességet is a 3D panelekhez igazították. Az energia-hatékony Super Edge LED háttérvilágítási rendszer pedig tökéletes megvilágítást biztosít a képernyő számára.

Amikor 3D szemüvegen keresztül nézünk tévét, a kép kissé sötétebbnek látszik, ezért a Sharp képernyője 1,8-szor nagyobb fényerő kibocsájtására képes, mint a hagyományos 3D televíziók. Az UV2A és a Quattron technológiák együttes hatása, hogy azonos erősségű háttérvilágítás mellett kisebb a fényveszteség akkor, amikor a fény áthatol a panelen. A képernyő ezért az energiafogyasztás növelése nélkül is nagyobb fényerő elérésére képes.

Jelenleg a shutter technológia az a módszer, amivel a legjobb 3D-hatás érhető el, így a Sharp 3D LCD televíziók is ezt az aktív szemüveges megoldást alkalmazzák. A tévé és a szemüveg működése tökéletesen szinkronizált. Amikor az összes komponens aktív, a televízió 3D módban a jobb, majd a bal szem számára optimalizált képeket közvetít, gyorsan váltakoztatva azokat. A szemüveg ezekkel a jelekkel szinkronban kapcsolja a jobb vagy bal lencsét átlátszó vagy sötét állásba. Az emberi agy nem érzékeli a jobb és bal képek közti gyors váltakozást, ehelyett tökéletes 3D-hatás jön létre.

Az IFA 2010 során a viszonteladók, az iparág szakértői és a végfelhasználók maguk is láthatják az új Sharp Aquos LCD televíziókat. A német és az osztrák piacokra történő bevezetés tervezett időpontja 2010 harmadik negyedéve.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés