Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az e-könyv-olvasók új generációja

Smart home

Az e-könyv-olvasók új generációja

Érintőképernyős, e-tintás Sony masinák versenyeznek az Amazon Kindle 3-jával.

Mindhárom e-könyv-olvasóját frissítette a japán elektronikai óriás, melynek legnagyobb érdekessége az E-Ink Pearl kijelző. Ugyanezt használja az Amazon Kindle és Kindle DX olvasója is, egyáltalán nem véletlenül: a kijelző magasabb kontrasztot biztosít a felhasználó számára. Ismeretes, hogy az elektronikus tinta nem igényel háttérvilágítást, hanem a beeső fényt használja fel a tartalom megjelenítésére – csakúgy, mint a hagyományos, papíralapú könyvek. Ez ugyan a monitorokhoz képest jóval lassabb frissítési időt jelent (néhány ms helyett néhány tized vagy néhány másodpercet), és jelentősen korlátozott a megjeleníthető színek száma is (a Sony 16 szürkeárnyalatra képes), ugyanakkor gyakorlatilag nulla a fogyasztása, csak lapozáskor igényel energiát.

Sony_Touch_Red_e-book_reader Sony_Daily_e-book_reader

Jellemzők
– 2 GB-nyi beépített memória
– micro USB csatlakozó
– hat különböző fontméret
– támogatott formátumok: PDF, Microsoft Word, EPUB/ACS4, valamint JPEG, PNG, GIF és BMP képek
– kézírás-rögzítés
– 2 hétnyi üzemidő
– 16-22 dekagrammos tömeg

Legkisebb, 5 colos képátlóval bíró Pocket Edition e-könyv-olvasóját, a PRS-350-est 180, a 6 colos Touch Editiont (PRS-650) 230 dollárért kínálja a Sony, szembemenve ezzel az Amazon kiváltotta árcsökkentési hullámmal. A legnagyobb, Daily Edition (PRS-950) nevű eszköz 300 dollárba kerül, ezért viszont már beépített Wi-Fit és 3G csatlakozást (AT&T) kapunk, 7 colos méret mellett. Utóbbi még nem elérhető, majd novemberben jelenik meg a boltokban.

Úgy tűnik tehát, hogy a japánok alternatív utat választottak az e-könyv-olvasók robbanásszerűen kibontakozó piacának megszerzésére. Most bejelentett készülékeik legfőbb riválisát, az Amazon-féle Kindle-t ugyanis olcsóbban, 130 dollárért kínálják, amiben integrált vezetékmentes csatlakozási lehetőség is a felhasználó rendelkezésére áll. Nagy előny viszont az érintőképernyő, főleg ebben az új változatában. A Sony eltávolított egy korábbi, a kijelző védelmét szolgáló réteget, ami nemcsak a kontraszt tekintetében lett pozitív hatással a végeredményre, hanem hiánya lényegében megszüntette a tükröződés problémáját is. Mindemellett jobban reagál az érintésekre is, legalábbis az első beszámolók alapján.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés