Connect with us

Hirdetés

technokrata

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Kütyük

Torrentrazzia – újabb fejlemények

Horogra akadt Magyarország egyik legnagyobb torrenttrackere is.

A héten többször írtunk a hazai torrentező közösség ellen tett rendőrségi lépésekről. Szerdai értesüléseink szerint több mint félszáz szervert foglalt le a rendőrség, ide értve tracker és seed számítógépeket is. Csütörtökön aztán a hivatalos közleményből kiderült, hogy a rendőrök előző nap „egy összehangolt akció keretében Budapest területén egyszerre több szerverhotelben lévő internet szolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást.”

Emellett „a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen az Audióvizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.”

Nem lehetett nyugta ezután sem a magyar torrentezőknek, mivel a tegnapi nap során újabb „rajtaütést” hajtottak végre a hazai szervek. Az Asva.info értesülései szerint a legnagyobb csapást az egyik legismertebb hazai site szenvedte el: többségében az nCore szervereit vitték el a hét utolsó munkanapján a rendőrök. A torrentoldal népszerűségére jellemző, hogy nap mint nap sok tízezer regisztrált felhasználó használta szolgáltatásait.

A fentiek ismeretében nem tudni, hogy a második hullámmal lecsillapodtak-e a kedélyek, vagy a jövőhéten várható-e ismét szerverlefoglalás. Amint több információval rendelkezünk, jelentkezni fogunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés