Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a Toshiba-Fujitsu mobilok

Kütyük

Jönnek a Toshiba-Fujitsu mobilok

A Toshiba és a Fujitsu egyesíti mobiltelefon-üzletágát.

A Fujitsu és a Toshiba megállapodott mobiltelefon-üzletágaik egyesítésében és így Japán második legnagyobb mobiltelefon-gyártója jön létre – értesült a Bloomberg.

A Fujitsu többségi részesedéssel rendelkezik majd a vállalatban, amely október 1-jétől fog működni ilyen formában – közölte a két cég. A vállalatok terveik szerint a következő hónap végéig írja alá a végleges megállapodást.

A japán mobilgyártók piacára a konszolidáció jellemző, miután a versenytársaik, például a Nokia és a Samsung piaci részesedést szerzett a tengerentúlon, az Apple pedig Japánban nyert meg több felhasználót. A NEC még a hónap elején vonta össze mobiltelefon-egységét a Casio Computerrel és a Hitachival. Japánban a mobiltelefonok piaca zsugorodik, mivel az ország népessége csökken és a bérek stagnálása korlátozza a fogyasztást. A gyártók bevétele 12 százalékkal esett vissza tavaly a 2008-as 30 százalékos csökkenés után.

A Fujitsu a mobileladások 12 százalékát mondhatta magáénak a márciusig tartó egy évet nézve, míg a Toshiba 3,7 százalékos részesedéssel bír az értékesítésben. A Sharp az első számú gyártó Japánban, 26 százalékos részesedéssel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés