Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop, ceruzaelemről működtetve

Smart home

Laptop, ceruzaelemről működtetve

Netbook, 200 dollár alatti áron.

Egy egzotikus, távol-keleti hordozható számítógépről számolhatunk most be: a NohrTech Gecko EduBook masinája itthon kevéssé ismert, pedig több szempontból is figyelmet érdemel. Egyrészt az ára miatt: a netbook (szállítási díj nélkül) mindössze 199 dollárba kerül. Ezért a pénzért egy 1 GHz-es Xcore86 rendszert kap a vásárló, Windows XP pedig nem jár a masinához. Igaz ugyanakkor, hogy egy internetezésre használt számítógép esetében szinte mindegy is, milyen operációs rendszer fut a vason.

Ennél is érdekesebb azonban, hogy nem a megszokott akkumulátorokkal üzemel a netbook, hanem AA telepekkel. A ceruzaelemekből (amelyek természetesen akár újratölthetők is lehetnek) összesen nyolc darabra van szükség ahhoz, hogy az EduBook életre keljen. Ennek előnye, hogy ilyen energiaforrás gyakorlatilag a világon bárhol vásárolható; nincs „meglőve” az ember, ha lemerült a számítógép, és távol van az elektromos hálózatról.

A 8,9 colos, 1024×600 pixeles kijelzővel és 256 MB – 1 GB memóriával szerelt masinához természetesen felárért lehet Windows XP-t is kérni, a Linux vagy a BSD operációs rendszer helyett. A rendelések kiszolgálása azonban Thaiföldről történik, így a szállítási költségek ilyen alacsony árnál érezhetően megdrágíthatják a vásárlást.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés