Connect with us

Hirdetés

technokrata

Forma 1-es LG újdonság

Smart home

Forma 1-es LG újdonság

Az LG budapesti sajtótájékóztatóján jártunk, ahol ezúttal a Formula 1 és egy vadonatúj LCD TV volt a középpontban.

Mint az a rendezvényen elhangzott, egy 2009. januárjától életbe lépett hosszú távú Formula One együttműködési megállapodás értelmében az LG a ˝A Global Partner of Formula 1˝ és a ˝A Technology Partner of Formula 1˝ címek tulajdonosa lett. Az együttműködés részeként a dél-koreai gyártó kizárólagos megjelenési felületeket és exkluzív marketingjogokat kap a versenysorozattal kapcsolatosan. Az ˝A Global Partner of Formula 1˝ és az ˝A Technology Partner of Formula 1˝ címek mellett az LG magáénak tudhatja az ˝Official Consumer Electronics, Mobile Phone and Data Processor of Formula 1˝ címeket is, melyeknek köszönhetően a televíziós közvetítésekkor az időmérésnél, az adatok kijelzésénél láthatjuk az LG logóját.

A gyártó a Formula One versenysorozat támogatáshoz kapcsolódóan világszerte piacra dobja legújabb LCD televízióját, az LG LH5000-et. A Full HD-s készülék az autóversenyek során is tapasztalt gyors mozgásokat elmosódás nélkül, élethűen, tökéletes képminőségben adja vissza. Mindezt a TruMotion 200 Hz, az LG Super IPS paneltechnológiája és az automatikusan vezérelt háttérvilágítás teszi lehetővé.

Az LG LH5000 a Full HD felbontásnak és a TruMotion 200 Hz technológiáknak köszönhetően csúcsminőségű látványt, hangzást és különleges funkciókat, valamint minimalista formát kínál. A Full HD felbontásban, 200 Hz képfrissítéssel megjelenített képeken a mozgás tiszta és természetes, elmosódásnak nyoma sincs, az LH5000 automatikusan vezérelt háttérvilágítása sokkal kiválóbb képeket kölcsönöz a készüléknek.

˝Évek óta tudósítok a futamok helyszíneiről, így számtalanszor éltem át azok páratlan izgalmát. Úgy gondolom, otthonunkban akkor lehet igazán élvezni a közvetítéseket, ha a televíziónk élethűen képes visszaadni az autók gyorsaságát, a dinamikus jelentek sorát, ekkor úgy érezhetjük, hogy a pálya mellől kísérjük végig a versenyeket. Mint a versenyek rajongója örömmel értesültem, hogy az LG legújabb fejlesztése kiválóan alkalmas erre a célra is˝ – mondta Szujó Zoltán, az RTL Klub sportriportere.

Az LH5000 tervezésekor a gyártó fontosnak tartotta, hogy a készülék gyári beállításokkal kiváló képminőséget nyújtson, ugyanakkor lehetőséget adjon a felhasználóknak a finomhangolásra is. A képernyővarázsló (Picture Wizard), az előre beállított AV módok, valamint a ˝24p Real Cinema˝ funkciók együttesen optimalizálják az LH5000 képminőségét a különböző programtípusokhoz, így a filmekhez, játékokhoz, sportműsorokhoz egyaránt.

Az LG LH5000 képernyővarázslója (Picture Wizard) a képernyőn egyszerűen kezelhető útmutatót ad a képminőség beállításához a tv szobai környezete, a világítás és a műsorválasztás függvényében. A három előre beállított AV üzemmód a távirányító egyetlen gombjának megnyomásával teszi lehetővé a kép és hang filmekhez, sportműsorokhoz, vagy játékokhoz illeszkedő beállítását. A ˝24p Real Cinema˝ funkció a filmeket az eredeti formájukban, másodpercenként 24 képkockával jeleníti meg, így közel valódi moziélményt nyújt otthonunkban.

Az LH5000 emellett a legújabb digitális formátumokat is támogatja, így többek között HD DivX lejátszására is képes az USB 2.0 csatlakozón keresztül, amely a nagyfelbontású filmek és más videotartalmak lejátszását is megkönnyíti. A számtalan bemeneti lehetőség közül a négy HDMI 1.3-as port egyszerre több HD, illetve Full HD forrás csatlakoztatását teszi lehetővé.

A valódi moziélményhez a kiváló hangminőség legalább olyan fontos, mint a kitűnő képek. Az LH5000 az LG egyedülálló rejtett hangszórói, valamint a párbeszéd kiemelését segítő ˝Clear Voice II˝ technológia révén teremti meg az optimális hangminőséget. Az LG rejtett hangszóróinak hangolásában az ismert audioguru, Mark Levinson úr működött közre. A hangszórók a tévékészülék elülső részén találhatóak, és elrejtve is mély, drámai hangzást adnak. A ˝Clear Voice II˝ pedig az emberi hangokat, a párbeszédet teszi érthetőbbé, élvezhetőbbé azáltal, hogy kiemeli azokat a háttérzajokból. A technológia legújabb verziója 12 szintű vezérlést kínál, amivel a felhasználók egyéni igényeik szerint állíthatják be, hogy a beszédhangok milyen hangsúllyal érvényesüljenek.

Az LG legújabb LCD tévéje, az LH5000 2009 májusától érhető el a magyar piacon. A 42 colos modell bruttó ajánlott fogyasztói ára 289.990 forint.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés