Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pandasztikus: noteszgép bambuszból

Smart home

Pandasztikus: noteszgép bambuszból

Kíváncsi, milyen egy működőképes bambusz-laptop? Kattintson!

Természetesen nem arról van szó, hogy az eszköz minden egyes eleme a távol-keleti növényből készült volna: az Asus a masina borítását oldotta meg ebből az anyagból. A noteszgép így (legalább részben) újrafeldolgozható külsőt kapott: a „szokásos” műanyag vagy magnézium-ötvözet vázat cserélte le bambuszra a vállalat. Remélhetőleg nem a pandák bánatára…

Állítólag már tömegtermelésben van az első két modell, amely 11-12 colos kijelzővel, azon pedig 1280×768 pixeles natív felbontással válik elérhetővé. Vásárlói igényektől függ akkumulátorának kapacitása: lehet 3, 6 vagy 9 cellás telepet is venni a kis géphez. Csökkentendő a fogyasztást, helyet kapott benne az Asus Super Hybrid Engine technológiája, amellyel az egy töltéssel elérhető üzemidő növelhető meg.

És hogy mi lapul a belsejében? A bambusz ereje – akit ütöttek már meg kivágott bambusszal, tudja, mennyire erős is ez az anyag. De komolyra fordítva: Intel Core 2 Duo processzor (T9400/P8600/P8400) dolgozik a természetes eredetű borítás alatt, a grafikus megjelenítésről pedig egy 256 MB-nyi saját memóriával bíró Nvidia Geforce 9300M GS videokártya gondoskodik. Szintén a fogyasztás mérséklését hivatott szolgálni, hogy hibrid merevlemez teljesít szolgálatot az Asus noteszgépében: a 320 GB-os winchester 256 MB-nyi flash-memóriával bír.

Az egészre a koronát az Intel WiMAX/Wi-Fi Link 5100-as chipkészlete teszi fel. Ára azonban egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés