Connect with us

Hirdetés

technokrata

2 hét múlva jön a 8 megapixeles LG csúcsmobil

Kütyük

2 hét múlva jön a 8 megapixeles LG csúcsmobil

A megapixel háború a jelek szerint tovább folytatódik.

Míg a Távol-Keleten már jó ideje kaphatók akár 10 megapixeles mobiltelefonok is, addig Európában jelenleg 5 megapixelnél tetőzik a mobilokba szerelt kamerák felbontása. Az 5 megapixeles határt elsőként a Sony Ericsson lépte át, amikoris június közepén bejelentette első 8 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban valamikor az év végén debütáló Sony Ericsson C905-öt. Ezt követően a Samsung lépett, és júliusban bemutatta az ugyancsak 8 megapixeles i8510 INNOV8 készüléket, mely heteken belül már kapható is lesz.

A legfrissebb pletykák szerint a dél-koreai LG az idei német IFA szakkiállításon leplezi majd le első 8 megapixeles telefonját, mely a karácsonyi szezonban debütál majd a piacon. Az IFA 2008-at augusztus 29. és szeptember 3. között rendezik meg Berlinben.

Az LG első 8 megapixeles telefonja KC910 típusjelzéssel ellátva jelenik majd meg a kereskedések polcain. Talán már mondanom sem kell, hogy a 8 megapixeles CMOS szenzor mellett egy nagyfényerejű xenon vakut helyez el az LG, ezenkívül pedig említést érdemel még a 720×480 pixeles (30 fps) maximális videófelbontás, az arcfelismerő funkció, illetve a képstabilizátor. Azt egyelőre nem tudni, hogy a WVGA (800×480 pixel) felbontású érintőkijelzős és alig 14 milliméter vastag LG KC910 pontosan milyen formával fog rendelkezni, az viszont biztos, hogy kezelőfelülete teljesen új lesz.

Az LG a közelmúltban az 5 megapixeles KU990 Viewty (Talmácsi változatban is) révén ért el komoly sikereket, egy ideje pedig már az ugyancsak 5 megapixeles, ám szétcsúsztatható kialakítású KF750 Secret-et is forgalmazza hazánkban. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a piac egyik legolcsóbb 5 megapixeles készülékének tekinthető LG KC550 mellett sem, mely a Pannonnál néhány napja 29.970 forintos előfizetéses áron kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés