Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone: a hiba a 3G chipben van, de nem lesz termékvisszahívás

Kütyük

iPhone: a hiba a 3G chipben van, de nem lesz termékvisszahívás

A legfrissebb hírek az iPhone 3G adatátviteli problémáival kapcsolatban.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az elmúlt hetekben egyre több iPhone 3G felhasználó panaszkodott arra, hogy a készülék nem valami fényesen teljesít 3G fronton. A felhasználók elmondása szerint a telefon UMTS/HSDPA adatátvitele a vártnál jelentősen lassabb, ezenkívül pedig gyakran az is előfordul, hogy a készülék egyszerűen eldobja a 3G adatkapcsolatot. Az Apple reakciója erre rögtön az volt, hogy ez nem az iPhone hibája, hanem sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy az USA-ban az iPhone 3G-t forgalmazó AT&T-nek jelenleg bizony ilyen minőségű a mobil hálózata. Ennek az állításnak viszont az a szépséghibája, hogy az új iPhone 3G problémáira nem csak az amerikai, hanem az európai felhasználók is egyre nagyobb számban panaszkodnak. A holland T-Mobile szóvivője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a probléma nem a szolgáltató hálózatában, hanem bizony magában a telefonban keresendő. Ennek bizonyítéka, hogy az iPhone 3G-vel olyan helyeken is akadozik a 3G adatátvitel, ahol más mobiltelefonokkal hibátlanul működik a 3G.

És akkor most a legfrissebb hírek: a problémát állítólag egy a német Infineon cég által gyártott mikrochip okozza. Az Apple most mindent megtesz annak érdekében, hogy megússza az igen költséges és nem utolsó sorban komoly presztízsveszteséget okozó termékvisszahívást. Különböző források szerint a 3G problémákat az iPhone közeljövőben érkező szoftverfrissítése teljes mértékben orvosolni fogja. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Természetesen az Infineon sem hagyhatta szó nélkül a témát: a cég szóvivője elmondta, hogy az ügy pikantériája, hogy az iPhone 3G-be szerelt Infineon mikrochip minden más mobiltelefonban, így például többek közt a Samsung készülékeiben is hibátlanul működik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés