Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Kütyük

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Aurora: látványos megközelítése annak, hogyan néz ki a jövő webbrowsere.

A múlt hét végén adta közzé elképzelését a jövő böngészőjéről a Mozilla Foundation. Aurora névre keresztelt szoftveréről egy bemutatóvideó is megjelent, amelyen a felhasználók együttműködésének igen magas fokát demonstrálják. Ez elsősorban a Webről szerzett adatok megosztását, megvitatását segíti: az animációban egy online időjárás jelentést veséznek ki a felek egymás között. A videó szerint ezeket az objektumokat el lehet mozdítani böngészőbeli helyükről, és az asztalra lehet rakni (drag&drop), illetve dinamikusan manipulálni.

Talán a legérdekesebb dolog az egész bemutatóban, hogy a Mozilla elképzelése szerint a jövő böngészői számos, ma még desktopszintű feladatot is magukba integrálnak. Sőt, azonnali üzenetküldő szolgáltatás is elérhető, közvetlenül a böngésző felületéről.

Arról természetesen szó sincs, hogy a projekt hamarosan a nyilvánosság előtt debütálna, letölthető/telepíthető formában. Viszont betekintést ad a Mozilla „boszorkánykonyhájába”, abba, hogy az alapítvány milyen ötleteket vizsgál meg, mielőtt azokat beépítené jövőbeli szoftvereibe. A Mozilla arra bátorítja a nyíltforrású fejlesztőket, hogy merész ötletekkel álljanak elő, és próbálják meg azokat „kézzelfogható” formába önteni. Különösen fontos ez a designt illetően, legalábbis a site szerint, mivel a designerek jellemzően nem szoktak részt venni nyíltforrású projektekben.

„Célunk, hogy még több embert ültessünk le az asztalhoz, és kemény, előremutató párbeszédre buzdítsuk őket; illetve a Firefox, a Mozilla projekt és az egész Web jövőbeli kinézetének irányvonalat – ha nem is szabjunk, de inspiráljunk.” – olvasható az alapítvány beszámolójában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés