Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 megapixeles csúcsmobillal sokkol a Sony Ericsson

Kütyük

8 megapixeles csúcsmobillal sokkol a Sony Ericsson

A jövő hét minden valószínűség szerint igen csak izgalmasan telik majd a Sony Ericsson háza táján.

Jó ideje nyílt titok, hogy a japán-svéd gyártó legközelebb június 17-én, vagyis jövő hét kedden tart majd termékbejelentő sajtórendezvényt, melyen természetesen mi is képviseltetni fogjuk magunkat. Eddig úgy tudtuk, hogy az eseményen a Paris és BeiBei kódnevű újdonságok mutatkoznak majd be, most viszont kiderült, hogy ugyanekkor hull majd le a lepel egy bizonyos Shiho nevezetű telefonról is.

Amikor a Sony Ericsson elindította a Cyber-shot mobiltelefon termékcsaládot, az abba tartozó készülékek minden további nélkül képesek voltak szembeszállni a rivális gyártók hasonló termékeivel. Azóta azonban már rengeteg idő eltelt, és bizony azt kell mondjam, hogy a Sony Ericsson legutóbbi kamerás mobilos próbálkozásai várakozáson alul teljesítettek. No de most érkezőben ez a bizonyos Shiho modell, mely előzetes információink szerint Sony Ericsson C905 néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban.

A C905 esetében a hátsó elhúzható lencsevédő mögött immár nem holmi 5 megapixeles, hanem egy 8 megapixeles képérzékelő teljesít szolgálatot. Jól tudjuk, hogy a magas pixelszám önmagában véve még édes kevés a sikerhez, mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a gyakorlatban hogyan teljesít majd az fényképezőgép modul. A xenon- és LED-vakut egyaránt felvonultató kamera kapcsán említést érdemel még az autofókusz, az arcfelismerés, a képstabilizátor, az intelligens kontrasztállítás, illetve a beépített GPS által lehetővé tett geotagging funkció.

A TFT technológiájú kijelző 2,4 colos képátlóval és QVGA felbontással bír, de a telefon képe a TV-kimenetnek köszönhetően akár hagyományos televíziós készüléken is megtekinthető. A 104x49x18 milliméter méretű és 136 gramm tömegű készülék kapcsán említést érdemel még az UMTS/HSDPA támogatás, a Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, illetve a Wi-Fi adatátvitel.

A fekete, ezüst és arany változatokban érkező Sony Ericsson C905 gyári alapcsomagjában többek közt egy 2 GB-os Memory Stick Micro (M2) memóriakártya is fellelhető lesz. A kereskedelmi forgalmazás 2008 utolsó negyedévében kezdődik majd meg – a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés