Connect with us

Hirdetés

technokrata

Karcóra – az eddigi legkülönlegesebb időmérő!

Smart home

Karcóra – az eddigi legkülönlegesebb időmérő!

Mutatók nélkül könnyebb az élet?

Felejtsük el a karóránkat, mint egyszerű ékszert! Mióta az elsődleges kronométer helyét átvette a mobiltelefonunk, sokkal izgalmasabb feladatot is adhatunk a csuklópántos időmérőnek. Kész rejtvényként áll majd a metró kíváncsi utasai előtt, akik megpróbálják lelesni a kezünkről az óraállást. Denis Guidone fejéből pattant ki az „Ora Unica” ötlete, amely nélkülözi a mutatókat, noha számlapja igencsak kerek.

Persze nem ez az első rendhagyó óra a világon. A Tokyoflash is bemutatta a maga ultradizájnnal ellátott, kifejezetten kriptikus készülékeit. A titkosított információ pedig köztudottan nehezen olvasható. A Kyokusen – mely nagyjából íveltet jelent magyarul – speciális LED kijelzője segítségével mutatja (vagy mégsem?) az időt.

Ezzel ellentétben a Geomesh nevű készüléküket nem csak nehezen lehet olvasni, de még kezelni sem a legegyszerűbb. Az időt vízszintes és függőleges vonalakkal jelzi ki, amit azóta se nagyon tudtunk megfejteni.

De térjünk vissza a karcórára, amely talán letisztultságával nyerhette meg az Adamo Eva nemzetközi dizájnversenyt, hiszen számlapján mindössze egy firkálás látható, és ahogy telik az idő, a firka változik: egyik vége az órát, a másik vége pedig a percet mutatja. A pontos időt ebben az esetben is csak tippelhetnénk, úgyhogy továbbra is marad a jól bevált mobiltelefon a zsebünkben.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés