Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért volt használhatatlan a Skype?

Kütyük

Miért volt használhatatlan a Skype?

Végre hivatalosan is választ kaphat több 10 millió felhasználó.

Tegnap adott ki egy közleményt a Skype-ot (letöltés) fejlesztő Ebay leányvállalat, melyben ismertették a múlt hét végi, csütörtök-péntek napra eső hálózati problémák okát. Amint azt a Skype-felhasználók többsége tapasztalhatta, a szolgáltatás gyakorlatilag elérhetetlen volt az elmúlt hét második felében: a kommunikálni vágyók gyakorlatilag be sem tudtak jelentkezni a rendszerbe, és ha sikerült is, akkor is csak néhány másodpercre jött létre a kapcsolat. Ez érzékenyen érintette az átlag internetezőket is, de azokat a vállalkozásokat, amelyek már nagymértékben alapoznak, alapoztak a Skype-ra, még inkább.

Az tehát a minimum, hogy a fejlesztők magyarázattal szolgálnak – lássuk hát, mi volt az oka a kimaradásnak! A közlemény szerint a csütörtökön kezdődő jelenség azért következett be, mert számos Skype-felhasználó nagyon rövid időn belül indította újra a számítógépét, és ezt követően egyszerre túl sokan akartak bejelentkezni. Az Ebay szerint ezért a Windows Update a felelős – mint ismeretes, a Microsoft minden hónap második keddjén adja ki legújabb frissítéseit (és így történt ez a múlt héten is). Állítólag az emiatt bekövetkező rendszer-újraindítások okoztak problémát, bár felmerül a kérdés, hogy korábban miért nem jelentkezett ilyen gubanc a Skype-pal kapcsolatban.

Az biztos, hogy a rendszer nem hibamentes, ezt az Ebay is elismerte, sőt, azt is közölte a nyilvánossággal, hogy rohamtempóban dolgoztak a bug kijavításán. A hálózati erőforrás hozzárendelési algoritmus okozta a galibát – derült ki már rögtön az első napon. Ennek defektusa miatt a Skype beépített „öngyógyító” funkciója nem működhetett megfelelően, elérve ezzel a VoIP-kliens minden eddigi leghosszabb kimaradását. Azt azonban határozottan cáfolták a vállalat képviselői, hogy hackertámadás áldozatává vált volna a Skype-közösség; egyben azt is bejelentették, hogy a felhasználók egyetlen pillanatig sem voltak (emiatt) online támadás kockázatának kitéve.

Biztos, ami biztos alapon nemrég megjelent az üzenőkliens legújabb változata, a 3.5.0.214-es verzió, mely gyors Download szerverünkről letölthető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés