Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újra emelkednek az LCD árak!

Smart home

Újra emelkednek az LCD árak!

Van már folyadékkristályos tévé a nappaliban?

Hamarosan véget ér a nagyméretű LCD-k árzuhanása – adtak ki figyelmeztetést piaci megfigyelők. Az iSuppli kutatócég jelentése szerint a növekvő kereslet és a kicentizett szállítások az elkövetkezendő hónapokban bizony megdobják az árakat. A nagyméretű (25 cm vagy annál nagyobb) folyadékkristályos kijelzők globális eladása a 2006-os 54 milliárd dollárról 22,2 százalékkal 66 milliárd dollárra emelkedik az idei év során. Ez hat százalékkal több ahhoz a 62 milliárd dollárhoz képest, amelyet az iSuppli előzőleg jósolt 2007-re.

A világszerte leszállított darabszám ebben az évben eléri a 353,8 milliót, ami 25,2 százalékkal több, mint a 2006-ban mért 282,5 millió. Az iSuppli korábban 350,1 millió darabot jósolt 2007-re.

Sweta Dash, az iSuppli LCD és vetítési piacot kutató üzletágának vezetője elmondta. „A 2006 utolsó negyedévében tapasztalt gyengülő árak után 2007 első negyedében a nagyméretű LCD piac erőre kapott, az idei második negyedévben pedig gyógyulásnak indult. Ez a folyamat a harmadik negyedben tovább erősödik.”

A kereslet egyre jobban nő a három fő piacon, nevezetesen a televízió, asztali monitor és notebook PC szektorokban – egyelőre a raktárkészletek még elegendőek.

A szakember szerint a kereslet növekedésének és a felhalmozott mennyiség csökkenésének a kombinációja okozza az áremelkedést. Az egyre nagyobb LCD tévék iránti növekvő igény arra késztette a vállalatot, hogy magasabbra emelje bevételi előrejelzését a darabszámhoz képest.

A piaci lendület tovább erősödik az elkövetkezendő egy években – jósolja az iSuppli, így a nagyméretű LCD panelek piaca 2011-re eléri az 597,6 millió darabot, amely két százalékkal több, mint az eddig várt 587,1 millió.

„A darabszámok tekintetében is növekedésre lehet számítani, mivel egyre többen választanak LCD tévét” – mondta Dash. „Bevétel-növekedés pedig az egyre nagyobb panelek iránti keresletből származik majd.”



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés