Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miként alakítja életünket a mobil kommunikáció?

Kütyük

Miként alakítja életünket a mobil kommunikáció?

Az MTA és a T-Mobile tovább folytatja kutatási projektjét.

Több mint 7 évre tekint vissza, számos nemzetközi eredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet, és továbbra is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös társadalomtudományi kutatása, melynek legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobil kommunikáció.

Az eltelt évek során a nemzetközi hírnévnek örvendő program keretében hét nagy nemzetközi konferencián több száz rangos szakember vitatta meg a témával kapcsolatos kutatási eredményeket, amely eredményekről magyar, angol és német nyelven összesen tizenegy tanulmánykötet számolt be.

Időközben készül egy újabb angol nyelvű kötet, ennek fő témája a telekommunikációs konvergencia problematikája társadalomtudományi nézőpontból. Azaz a tanulmánykötet elsősorban napjaink egyik legfontosabb jelenségére, a mobil, a vonalas telefon, az Internet szolgáltatás és a digitális szórakoztatás technológiai és kulturális összefonódására koncentrál.

Ezen felül már szerveződik a következő, 2008 szeptemberében megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia is. Ennek középpontjában a mobil kommunikáció és a közösségépítő hálózatok etikájának kérdései állnak majd. A 2008-ra tervezett kutatások témái között hangsúlyosan szerepel a mobilművelődés (m-learning) és a hálózott tudás problematikája.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés