Connect with us

Hirdetés

technokrata

CES 2008: egyedi és stílusos kagylómobil a Sony Ericssontól

Kütyük

CES 2008: egyedi és stílusos kagylómobil a Sony Ericssontól

A Sony Ericsson elkészítette a Nokia Prism telefonok riválisát.

A most bejelentett Sony Ericsson Z555i nem sok megapixeles kamerával, vagy irdatlan nagy felbontású kijelzővel kívánja elhódítani a vásárlók szívét, hanem sokkal inkább egyedi formaterve révén. A clamshell formájú készülék fedlapját különböző méretű négyzetek díszítik, és érdekesség, hogy a külső kijelző alaphelyzetben láthatatlan. Egyedi megoldás továbbá, hogy az integrált mozgásérzékelőnek köszönhetően akár egy egyszerű kézmozdulattal is kezelhetők a bejövő hívások, illetve lenémítható például az ébresztő funkció.

A már említett kiegészítő kijelző a legfejlettebb OLED technológiára épül, azonban a 128×36 pixeles felbontású panel nem színes, hanem csak monokróm. A TFT-alapú, 1,9 colos képátlójú belső fő kijelző egy középkategóriás darab, lévén, hogy 262.144 színárnyalatú, illetve 176×220 pixeles felbontású. A négyszeres digitális zoomos kamera 1,3 megapixeles felbontású, a 12 MB-os integrált memória pedig Memory Stick Micro (M2) memóriakártyákkal bővíthető.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Sony Ericsson Z555i kapcsán említést érdemel továbbá a GPRS és EDGE adatávitel, a Bluetooth és USB interfész, a 95 grammos tömeg, illetve a 95x49x16,5 milliméteres méret. A fekete és rózsaszín változatban készülő telefon várhatóan már a jövő hónapban elérhető lesz a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés