Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másoljunk nagyfelbontású filmeket!

Smart home

Másoljunk nagyfelbontású filmeket!

Tökéletes képminőséghez nagy kapacitás kell – de a Toshiba legújabb laptopjával ez már nem gond. Részletek a világelsőről a cikkben.

Lassan másfél éve már, hogy háború folyik a két nagyfelbontású filmeket tárolni képes médium, a HD DVD és a Blu-ray között. Mindez idáig nem dőlt el, melyik lesz a befutó; többek között azért sem, mert a merevlemezek már rég meghaladták az optikai korongok által kínált kapacitást, és a felhasználók nincsenek rákényszerítve, hogy döntsenek közöttük. Ráadásul a lemezeket megírni nagy kihívás – alig kapható olyan meghajtó, amely égetni is tudja a Blu-ray vagy HD DVD médiát. Ezen változtatott a Toshiba.

A távol-keleti vállalat nemrég bejelentette legújabb noteszgépét, a korábban általunk is többször ismertetett Qosmio legújabb modelljét. A G40-es típus legnagyobb érdekessége, hogy a világon ez az első olyan notebook, amelyet HD DVD-RW drive-val láttak el. Vagyis nem csak olvasni tudja a bele helyezett korongokat, hanem kék lézere révén írni (sőt, az erre felkészített lemezeket újraírni) is.

Egyéb tekintetben nem sokat változott a „kicsike”. 17 colos, WUXGA (1920×1200 pixeles) natív felbontással bíró LCD-t kapott, illetve egy 2,2 GHz-es órajelen üzemelő Core 2 Duo processzort (T7500). Operatív tára akár 4 GB kapacitású is lehet, míg háttértároló tekintetében 400 GB-nyi hely áll rendelkezésre. Természetesen multimédiás alkalmazásra van kihegyezve a masina, így nem meglepő, hogy HDTV tunerrel és HDMI kimenettel is felvértezték, illetve jár hozzá távirányító is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés