Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hol van Bruce Willis?

Smart home

Hol van Bruce Willis?

Az „ős-kapitalista” Michael Dell menti meg a világot…

Dell bejelentette tervét, miszerint felveszi a kesztyűt a széndioxiddal szemben: „Az üzleti életben eddig soha nem látott igény van egy olyan, az egész világra kiterjedő összefogásra, amelynek feladata környezetünk javítása.”

Michael Dell szerint, a levegőben található nagy mennyiségű széndioxid megsemmisítéséhez az első lépéseket az otthonokban kell megtenni; ezáltal építhető ugyanis egy biztos talajon álló, hosszú távú partnerség az ügyfelekkel, tulajdonosokkal, és beszállítókkal, annak érdekében, hogy közösen mentsék meg a Földet. „Arra kérem versenytársainkat, hogy csatlakozzanak ők is a széndioxid csökkentés elkötelezett híveihez – ha már ugyanazon a bolygón élünk.”

A vállalat nemrég jelentette be a „Plant a Forest for Me” programját, mely lehetővé teszi a világ szervezeteinek, hogy csatlakozzanak a Dell által vezetett, több millió fa nagyüzemi ültetésével járó újraerdősítéshez. A kezdeményezés a fogyasztókat célzó „Plant a Tree for Me” program kiegészítése. Ezen projekt keretében a fogyasztóknak lehetőségük van az új gép vásárlása mellett egy-egy faültetést is szponzorálni.

Az elemzők azonban kérdően néznek: vajon Dellnek milyen indítékai húzódnak a bejelentés mögött? Ian Brown, az Ovum elemzője szerint ezt túl könnyű volna megkritizálni: „Az ős-kapitalista Michael Dell hibát talált az általa járt útban, és hippivé változott? Miközben meggyőződésünk, hogy Dell őszintén hisz abban, miszerint a CO2 közömbösítése szükséges az éghajlatváltozás lelassításához, nos, addig ez nem más, mint puszta marketing. A Dell egyszerűen ringbe szállt a HP-val, IBM-mel, Sun Microsystems-szel, és a többiekkel szemben, hogy bebizonyítsa, ki a zöldebb.”

Brown szerint, jobb volna, ha inkább hasznos tanácsokkal látnák el ügyfeleiket arra vonatkozóan, hogyan tudják csökkenteni az energiafelhasználásunkat, és javítani adatközpontjaik hatékonyságát. „Noha a CO2 semlegesítés élén a Dell fog állni, szüksége lesz arra, hogy segítsen ügyfeleinek az erőforrások optimális felhasználásában, a költségek csökkentésében, és egy kicsit a Föld megmentésében is.”

A Dell egyébként egy olyan, vállalati szintű erőforrás-kezelő programot valósít meg, amely automatikusan kikapcsolja a gépeket éjszakára, valamint az állásidőre. A vállalat becslése szerint ennek köszönhetően 13 millió kilowattóra energiát takarít meg, amely egyenértékű 8500 tonna széndioxiddal és 1,8 millió amerikai dollárral.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés