Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiberautók – sofőr nélkül

Smart home

Kiberautók – sofőr nélkül

Számítógép által irányított, járművezető nélküli autókat tesztelnek.

A brit Northamptonshire-i Daventry-ben olyan komputervezérelt, gépkocsivezető nélküli autókat tesztelnek az utakon, melyek lézer segítségével tapogatják le a környezetüket, és kerülik el az útjukba eső akadályokat. A kiberjárműveket rövid, lassú tempójú utazásokra tervezték, kifejezetten városi körülményekhez optimalizálva. Jelenleg számos, többek között európai városban is tesztelik a járműveket, elsősorban turistaövezetekben, személyszállítási megoldásként. A közlekedési eszközök távolról – a pontos útvonal és úti cél megadásával – irányíthatóak.

A gyors személyi szállítást népszerűsítő Daventry District Council erőfeszítéseinek köszönhető a hagyományos autókat helyettesítő alternatív megoldás, emellett a teszt része annak a városi közlekedés helyzetét javítani hivatott projektnek, melyet az Európai Bizottság kutatócsoportja, a CityMobil vezet.

Chris Millar, a Daventry District Council vezetője a BBC-nek elmondta: „Építhetünk sokkal több parkolót, és lehetne sokkal több autó az utakon, vagy keresünk egy olyan alternatívát, amely mindenkinek kedvez. Bízunk abban, hogy ez lesz a jó megoldás.”

A kiberautókat várhatóan október ötödikén mutatják be Daventry tesztútjain.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés