Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fejlődő országokban van a legtöbb mobiltelefon

Kütyük

A fejlődő országokban van a legtöbb mobiltelefon

A világon a mobiltelefon szolgáltatásokra előfizetőknek a kétharmada fejlődő országokban lakik. A legnagyobb mértékben tavaly Afrikában nőtt az előfizetések száma, ahol jelenleg a lakosság negyede rendelkezik mobiltelefonnal.

Az ezredfordulón csak minden ötvenedik embernek volt mobiltelefonja Afrikában, ma a kontinens lakosságának 28 százaléka rendelkezik mobiltelefon előfizetéssel. A több mint 700 szolgáltatót tömörítő Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) jelentéséből kiderül, hogy az olyan fejlődő országokban, mint Kína, Vietnám vagy Pakisztán, a mobiltelefonok elterjedése a gazdasági fejlődést is fellendítette.

Az előfizetések száma azért is a fejlődő országokban nőtt a legnagyobb mértékben 2008-ban, mert a leggazdagabb államok egy részében már a lakosság számát is meghaladja a készülékek száma, mobiltelefon elérési aránya az pedig száz százalék felett van. A legtöbb mobiltelefon előfizetés Svédországban és Dél-Koreában volt tavaly, míg a legkevesebb Nigerben és a Csádi Köztársaságban.

Az internet a mobiltelefonoknál sokkal nehezebben elérhető a világ szegényebb országaiban, és Afrikában egyelőre csak a lakosság öt százalékának van internet kapcsolata az otthonában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés