Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonos fotózás forradalma?

Kütyük

A mobiltelefonos fotózás forradalma?

A Kodak ezúttal egy kifejezetten mobiltelefonokba szánt új képszenzorral jelentkezik.

A gyártó munkatársai bejelentették, hogy elkészült az a Kodak KAC-05020 típusjelzésű újgenerációs képérzékelő, melynek minden adottsága meg van ahhoz, hogy forradalmasítsa a mobiltelefonos fotózást. Nagy szavak, de lássuk, hogy pontosan mi van a háttérben!

Az említett újdonság a világ első olyan, 5 megapixeles felbontású és CMOS technológiára építkező képszenzora, melynek képpontmérete mindössze 1,4 mikron (mikrométer). A Kodak szerint ezzel az új érzékelővel minden korábbinál kisebb méretűre zsugoríthatók a mobiltelefonokba szerelt kamerás modulok, még pedig oly módon, hogy e közben nem, hogy romlana a fényképek képminősége, hanem éppen ellenkezőleg, még javul is valamelyest.

Kíváncsian várjuk, hogy az ISO3200-as fényérzékenységet és HD felbontású (30fps) videókat is támogató új szenzor hogyan teljesít majd a gyakorlatban, és hogy például milyen képzajt fog produkálni. Megjegyzendő egyébként, hogy a jelenlegi 5 megapixeles érzékelők általában 1,75 mikronos pixelmérettel rendelkeznek.

A Kodak KAC-05020 első példányait az idei esztendő második negyedévében kapják meg a mobilgyártók – több mint valószínű, hogy elsőként Motorola mobilokban találkozhatunk majd az új szenzorral.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés