Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világrekord: 200 millió forintos mobiltelefon!

Kütyük

Világrekord: 200 millió forintos mobiltelefon!

Nemrégiben egy közel 20 millió forint értékű Vertu mobiltelefonról számoltunk be, most pedig egy olyan telefonról érkeztek híradások, melynek értéke eléri a 200 millió forintot.


A szomszédos Ausztriában él egy bizonyos Peter Aloisson nevezetű úriember, aki többek közt mobiltelefonok ˝nemesítésével˝ foglalkozik. A Bécsben élő, negyvenöt esztendős mesterember most egy olyan különleges készüléken dolgozik, melynek értéke meg fogja haladni az 1 millió dollárt, vagyis elmondható lesz róla, hogy a világ legdrágább mobilja.

A német megrendelésre készülő telefon gazdag aranyozást tudhat magáénak, külsején pedig közel 2.600 darab, rendkívül ritka kék gyémánt kap helyet. Aloisson évente átlagosan csak két-három rongyrázós mobiltelefont készít, elsősorban hírességek számára – ezen készülékek ára általában 30 ezer dollárnál, vagyis mintegy 6 millió forintnál kezdődik.

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a Vertu legújabb, kézimunkával készülő speciális termékcsaládja mindössze 200 darab készülékből áll: a legolcsóbb 5.300 dollárba, a legdrágább pedig 88.300 dollárba kerül. Hazai viszonylatban az előbbi 1,1 millió forintba, az utóbbi pedig nem kevesebb mint 18,8 millió forintba kerül.

A legelegánsabb változat billentyűzetének minden egyes gombja egy-egy nyolckarátos gyémánt, és a billentyűzet alaplapja sem műanyagból, hanem fehéraranyból (platina) készül. A 88.300 dolláros összeg ellenében egyébként egy olyan készüléket kapunk, melyre mindössze 1 év garanciát vállal a gyártó, és amely modellben sem digitális fényképezőgép, sem 3G támogatás nem kapott helyet. A Vertu készülékek egyébként egy ideje már hazánkban is megvásárolhatóak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés