Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden kérdésre ad választ az SMS-tudakozó

Kütyük

Minden kérdésre ad választ az SMS-tudakozó

Vajon egy pontos, gyors, emberi keresés alapján adott SMS-válasz megér 120 forintot? Egy New York-i székhelyű amerikai vállalkozás, a kgb, mely 1992 óta nyújt különféle mobil-megoldásokat az Egyesült Államokban és Európában, bemutatta új szolgáltatását, az emberi erőforrással működő mobil keresési szolgáltatását, a kgbkgb-t.

A kérdéseket SMS-ben lehet elküldeni a kgbkgb (vagy 542542) számra, melyre egy alkalmazott adja meg és küldi vissza szöveges üzenetben a választ – közölte Bruce Stewart, cég ügyvezetője. A cég neve egy nyilvánvaló utalás az egykori Szovjetunió hírszerzésére, a KGB-re.

Egyre nagyobb igény van a hasonló szolgáltatásra – közölte Stewart, majd hozzátette, hogy a kgb és alvállalkozó cégei közel egymilliárd hang-, és szöveges kérdésre adtak választ a múlt év során. A kérdések nehézségi fokától függő megválaszolási idő átlagosan 2-4 perc. Például a “Hány Oscar-jelölést kapott a Pankrátor című film 2009-ben?” kérdésre három percen belül megérkezett a válasz.

A kgb-nek olyan ingyenes, mobil-alapú kereső-szolgáltatásokkal kell felvenni a versenyt, melyek nem számolnak fel külön költséget az SMS díjon felül. Ilyen például a Google SMS szolgáltatása, vagy a Yahoo Mobile Keresés megoldása. A kgb mellett más cég, például a Chacha is rendelkezik hasonló szolgáltatással, sőt, felhasználói havonta 20 ingyenes kérdést is feltehetnek, írja a New York Times Online.

A kgb ügyvezetője aki a Yahoo Mobile-tól igazolt át, abban bízik, hogy a réspiaci szolgáltatással be tudnak törni a piacra, nagy hangsúlyt fektetve a precizitásra és azon felhasználókra akik nem rendelkeznek okostelefonnal, vagy éppen túl sietős a dolguk ahhoz, hogy mobiltelefonjuk böngészőjén megkeressék a választ. A mobil szöveges szolgáltatás mellet a kgb jelenleg egy Apple iPhone és webes megoldáson is dolgozik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés