Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile Push To Talk: itthon is walkie-talkie funkciót kapnak a mobiltelefonok

Kütyük

T-Mobile Push To Talk: itthon is walkie-talkie funkciót kapnak a mobiltelefonok

A T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT).

A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.


Egyetlen gombnyomás és a jövőben az elmondott rövid hangüzenet a T-Mobile hálózatán keresztül azonnal eljuthat egy előre kiválasztott címlistára. A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak többszöröse lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT segítségével, arra alkalmas készülékkel az üzenetváltás számos esetben gyorsabb és egyszerűbb lehet.

Az adó-vevőhöz hasonló, de annál korszerűbb megoldás esetén a készülékben igény szerint különböző, részben vagy egészben eltérő csoportok hozhatók létre. A listákban eltároltaknak vagy egyetlen személynek is gyorsan, egyetlen gombnyomással küldhető üzenet, amely a mobilhálózaton keresztül távolsági korlátozás nélkül juthat el a címzetthez. Az üzenetek fogadása szintén egyszerű, hiszen annak megérkezését követően a telefon azonnal hallhatóvá teszi azt.

A többek között a bűnmegelőzés, szállítmányozás, rendezvényszervezés vagy akár csak túrázás során is jól használható PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető Magyarországon. A csoport többi tagországához hasonlóan ugyanis a hazai ügyfeleket is a T-Mobile központi szerverei szolgálják ki. A PTT belföldön a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán használható majd és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a szolgáltatás használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680). A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés