Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung mobilok a legmegbízhatóbbak – a Motorola az utolsó a sorban

Kütyük

A Samsung mobilok a legmegbízhatóbbak – a Motorola az utolsó a sorban

Egy friss felmérés szerint jelen pillanatban a Samsung SGH-D500 a világ legmegbízhatóbb, legkevesebbszer elromló mobiltelefonja.

Az egyik német mobiltelefonos magazin kilenc gyártó harmincnyolc modelljét vette górcső alá – a tesztelők mintegy 12 ezer olvasó segítségével a következő márkákat tekintették át meghibásodás szempontjából: Samsung, Nokia, Motorola, Siemens, Sony Ericsson, Sharp, NEC, Sagem, T-Mobile.


A felmérés szerint jelenleg a korábban már a világ legjobb mobiltelefonjának járó díjat is elnyert Samsung SGH-D500 a leginkább megbízható készülék, melyet a Sharp TM100, a Sony Ericsson S700i, valamint a Siemens S65 követ a sorban. A ranglista végén három Motorola mobiltelefon, valamint a Sharp féle GX30 kullog, 30 százalék körüli meghibásodási rátával. A vizsgált modellek esetében egyébként átlagosan mintegy 16,3 százalékos volt a meghibásodási arány. A középmezőnyben végzett többek közt például a Nokia 6230, a Motorola RAZR V3, a Sony Ericsson T630, illetve a Sony Ericsson K700i.

A háromsávos működésű (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung SGH-D500 93,5 milliméter hosszú, 45,7 milliméter széles, 23,5 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 99 grammot nyom. Samsung telefonról lévén szó, nem meglepő a kiváló minőségű kijlező: a TFT technológiájú, 1,9 colos képátlójú LCD 176×220 pixeles felbontással rendelkezik és több mint 260 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. Említést érdemel többek közt az elektronikus levelezési kliens, a fejlett naptár alkalmazás, a Java és MMS kompatibilitás, a WAP 2.0 böngésző, a kihangosíthatóság, illetve a hatvannégy szólamú polifónia.

Az SGH-D500-as készülék 92 MB felhasználhatói memóriája segíti a telefon minden egyes funkciójának maximális kihasználását. A dinamikus, megosztott memória lehetővé teszi több mint száz, megapixeles felbontású kép tárolását, 60 percnyi videóanyag rögzítését, 15-20 MP3 vagy AAC dal mentését, legfeljebb 60 percnyi hanganyag lejátszását, vagy csatolt fájlok fogadását és küldését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés