Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pannon GSM: számos új szolgáltatást hoz a 3G

Kütyük

Pannon GSM: számos új szolgáltatást hoz a 3G

A Pannon GSM ma sajtótájékozató keretein belül jelentette be, hogy a harmadik generációs mobilszolgáltatás licenceire kiírt magyarországi UMTS tenderen a kiírt három licenc közül a legértékesebb ˝C˝ engedély vásárlására kapott jogot.

A vállalat munkatársai elmondták, hogy a 3G-nek köszönhetően a közeljövőben már mobiltelefonok segítségével is elérhető lesz olyan nagy adatátviteli sebesség, melyre jelen pillanatban még csak az ADSL, vagy például a kábelmodemes Internet kapcsolatok képesek. A harmadik generációs mobil technológia minden korábbinál gazdagabb multimédiás tartalmakat és vadonatúj szolgáltatásokat honosít majd meg a piacon. Az új szolgáltatások közül talán a videótelefonálás tart majd számot a legnagyobb érdeklődésre.

Ove Fredheim, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy a 3G hálózat kiépítése ügyében már számos tárgyalást lefolytattak, az építést kivitelező cég nevét azonban egyelőre nem kívánta nyilvánosságra hozni. Fredheim ezenkívül kitért arra, hogy a mobil operátorok várhatóan közös telephelyeket és antennatartó oszlopokat fognak használni a 3G költséghatékony bevezetése érdekében, azonban biztosra vehető, hogy operátorok közötti hálózati integrációra nem fog sor kerülni.

A sajtótájékoztatón többek közt arról is szó esett, hogy hamarosan széles körben elérhető lesz a vállalat EDGE szolgáltatása, az UMTS hálózat pedig vélhetően valamikor 12 hónapon belül kezdi majd meg működését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés