Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile UMTS: mindenkinek igénye szerint a legjobbat!

Kütyük

T-Mobile UMTS: mindenkinek igénye szerint a legjobbat!

A T-Mobile UMTS kereskedelmi szolgáltatását 2005-ben akkor kezdi meg, ha megfelelő lefedettség mellett a GSM-nél megismert minőség garantálható.

A T-Mobile Magyarország több mint egy évvel ezelőtt saját UMTS teszthálózatán arra alkalmas mobiltelefonokkal Magyarországon elsőként mutatta be a videotelefonálást. A társaság ezzel jelezte, műszakilag felkészült a harmadik generációs hálózat kiépítésére és szolgáltatások bevezetésére. Megfelelő lefedettséggel, a GSM-nél megszokott minőségben, kellő készülékválaszték mellett a szükséges jogosultságok birtokában a legnagyobb hazai mobilcég az UMTS-t a jövő év során, kezdetben Budapest belvárosában kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja majd ügyfeleinek.

UMTS – egységes rendszer, egységes frekvenciasáv világszerte
A T-Mobile Magyarország Rt. hosszabb, 10-15 éves távlatban meghatározónak és az ügyfelek számára a kommunikációt minden eddiginél jobban átformáló lehetőségnek tekinti az UMTS-t. Éppen ezért már 1998. december 9-én társult tagként csatlakozott az UMTS Fórumhoz és annak munkájában Magyarországról egyedüliként azóta is aktívan részt vesz. A harmadik generációs UMTS hálózat a globális együttműködés keretében kidolgozott egységes szabványoknak és frekvenciasávoknak köszönhetően világszerte jó minőségű multimédiás alkalmazásokat, gyors internetezést és a kommunikációs formák közötti választás szabadságát kínálja majd. Ezt a T-Mobile Magyarország a már meglévő (GSM, GPRS, EDGE,WLAN) és az új technológiák összhangjának megteremtésével, azok kombinációjával teszi még értékesebbé. A harmadik generációs UMTS technológiának köszönhetően a frekvenciák felhasználása minden eddiginél hatékonyabb, gazdaságosabb lesz és a hálózatok kapacitása kellő hátteret nyújt a meglévő multimédiás alkalmazások továbbfejlesztésére, illetve újak bevezetésére. Az UMTS-nek köszönhetően a szolgáltatók együttműködésével a GSM-nél is egységesebb és átjárhatóbb, világméretű vezeték nélküli multimédiás hálózat épülhet ki.

UMTS kereskedelmi szolgáltatás csak jó minőségben
A szolgáltatásminőség az integrált GSM-UMTS hálózat fejlesztésének egyik legfontosabb szempontja. A T-Mobile Magyarország Rt. eddig is fokozott figyelmet fordított szolgáltatásainak minőségére, azonban az UMTS rádiós technológia komplexitása még nagyobb kihívást jelent ezen a téren. A T-Mobile UMTS kereskedelmi szolgáltatását 2005-ben akkor kezdi meg, ha megfelelő lefedettség mellett a GSM-nél megismert minőség garantálható, emellett kellő számban és választékban rendelkezésre állnak az UMTS készülékek. A minőségi UMTS szolgáltatáshoz a T-Mobile Magyarország nemzetközi színtéren elismert szakértői, valamint a
T-Mobile International nemzetközi tapasztalata kellő hátteret biztosít. Az UMTS elhamarkodott magyarországi bevezetése viszont a Nyugat-Európa számos országában tapasztalható csalódottsághoz vezethet, ezt azonban célszerű elkerülni. Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója kedvezően fogadta a Nemzeti Hírközlési Hatóság döntését és a T-Mobile Magyarország Rt. sikeres szereplését az UMTS pályázaton. Ennek kapcsán elmondta: ˝a T-Mobile az ügyfelek és a tulajdonosok számára egyaránt még értékesebb megoldásokkal és szolgáltatásokkal léphet piacra hamarosan és az innováció terén betöltött vezető szerepének megfelelően új távlatokat nyit a mobilkommunikációban˝

Duál hálózat, észrevétlen váltás akár használat közben is
A már üzemelő GSM rendszerbe integrált UMTS révén az ügyfelek minden eddigi szolgáltatást elérhetnek majd, a harmadik generációs rendszernek köszönhetően pedig további alkalmazásokkal, lehetőségekkel tehetik még teljesebbé a mobilhasználatot. Az integrált mobilrendszerben az előfizetőknek arra alkalmas duál (GSM/UMTS) készülék használata esetén nem szükséges tudniuk, hogy egy adott szolgáltatás milyen technológiai platformon valósul meg. A T-Mobile Magyarország hálózatában a különböző rendszerek közötti váltás észrevétlen lesz, változás legfeljebb a sávszélességben és egyes, ehhez kapcsolódó szolgáltatások elérhetőségében lehetséges. Így pl. ha egy szolgáltatás a GSM és UMTS révén is elérhető, akkor az állandó elérhetőség érdekében akár kapcsolat közben is lehetőség lesz a hozzáférési technológiák közötti váltásra. A T-Mobile nemzetközi hátterének köszönhetően a GPRS/MMS roaminghoz hasonlóan a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésekor számos külföldi hálózaton elérhetővé teszi ügyfeleinek az UMTS-t. A roaming partnerek száma a mozgás és a kommunikáció szabadsága érdekében azt követően folyamatosan bővülni fog.

UMTS – szabad kommunikáció, szórakozás és információáramlás
Az UMTS a mobilkommunikációban ˝korlátok nélküli˝ információáramlást, minőségi multimédiát és számos, ma még nem ismert újszerű, a kapcsolattartást, a tanulást, a szórakozást jelentősen befolyásoló megoldást tesz elérhetővé. Az egységes hálózati platform, a technológiában rejlő lehetőségek, a sávszélesség, a jelentős kapacitás és a különböző alkalmazások, szolgáltatások a T-Mobile számára is páratlan lehetőségeket kínálnak.

A kiváló beszédminőség mellett az UMTS hálózatok az üzenet jellegű szolgáltatások elterjedésében, a szélessávú internet hozzáférésben, a multimédiás megoldások terén és az élő videoátvitel, videoközvetítés vonatkozásában egyaránt nagyságrendi változást hoznak. A hazai Mobil Multimédiában a t-zones WAP, SMS és MMS tartalomszolgáltatásokkal eddig is vezető szerepet játszó T-Mobile az UMTS segítségével a sokoldalúbb és érdekesebb tartalomszolgáltatás mellett, video- és zeneletöltési lehetőségeket, a videoátvitelt sem nélkülöző üzenetküldő és üzenetközvetítő alkalmazásokat vezet majd be. A harmadik generációs szolgáltatások között megjelenik és hosszabb távon elterjed, egyszerűen elérhető lesz a videotelefonálás. Vállalati ügyfelek számára ez a szolgáltatás biztosíthatja a költségtakarékos, mégis teljes értékű videokonferenciák gyors és egyszerű megszervezését.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés