Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a Vodafone, visszaszorulóban a T-Mobile és a Pannon GSM

Kütyük

Feljövőben a Vodafone, visszaszorulóban a T-Mobile és a Pannon GSM

A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadta szeptemberre vonatkozó Mobil gyorsjelentését, melyből kiderül, hogy szeptemberben egyedül a legkisebb mobil operátor tudta növelni részesedését.

2004. szeptemberében a mobil előfizetések száma közel 0,8 %-kal növekedett a megelőző hónaphoz képest, amely abszolút értékben 63 ezres növekedést jelent. A hóvégi előfizetésszám közel 10,7 %-kal haladta meg a tavalyi év szeptemberi értékét. A hónap végén a három szolgáltató összesen 8 millió 379 ezer előfizetést tartott nyilván. A Vodafone piacrészesedése az előfizetésekből 19,12 %-ra nőtt, a T-Mobile Magyarország Rt. részesedése 47,61 %-ra, a Pannon GSM részesedése pedig 33,27 %-ra csökkent.

A forgalmazásban részt vevő előfizetések száma 36 ezerrel, 7 millió 774 ezerre emelkedett. A piacrészesedések a forgalmazásban részt vevő előfizetések száma alapján a következőképpen alakultak: T-Mobile Magyarország Rt. 47,70 %, Pannon GSM 33,38 %, Vodafone 18,92 %.

A július-szeptember időszak során 172 ezerrel nőtt a szolgáltatóknál nyilván tartott előfizetések száma, amely 2,1 %-os növekedést takar. A mobil penetráció 1,75 százalékponttal emelkedett a negyedév során. A negyedév végére a T-Mobile Magyarország Rt. előfizetésekből számított piacrészesedése 0,07 százalékponttal, a Pannon GSM részesedése 0,92 százalékponttal csökkent, míg a Vodafone piacrészesedése 0,99 százalékponttal emelkedett.

A mobil számhordozhatóság május 1-i bevezetésétől október 26-ig, 29.064 számot vittek át az ügyfelek másik szolgáltatóhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés