Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia TETRA rendszert választott Bordeaux közigazgatási vezetése

Kütyük

Nokia TETRA rendszert választott Bordeaux közigazgatási vezetése

A Nokia TETRA rendszert szállít az Amec Spie Communications-nek a franciaországi Communauté Urbaine de Bordeaux (Bordeaux és környéki hatóságok) számára.

Az Amec Spie által telepített, és a tervek szerint 2003 végén beinduló hálózat Bordeaux város és környékének közigazgatását szolgálja majd ki.

A tízezer felhasználót kiszolgáló Nokia TETRA rendszer a Bordeaux-ban és környékén jelenleg használt analóg professzionális mobilhálózatot váltja majd fel. A rendszer jelentős mértékben hozzájárul a városi és város környéki hatóságok, valamint partnereik közötti együttműködés előmozdításához, melynek eredményeképpen a hatóságok hatékonyabban léphetnek fel olyan vészhelyzetek esetén, mint az árvíz, vagy vihar.

A Bordeaux és környéki hatóságok fővállalkozóként az Amec Spie Communicationst választották a Nokia TETRA és a PABX rendszerek integrációjára, valamint a közigazgatási szervek teljesen integrált kommunikációs rendszerének létrehozására. A Nokia TETRA központokat, bázisállomásokat, valamint diszpécserállomásokat tartalmazó TETRA megoldást szállít. Kizárólagos TETRA szállítóként a Nokia a telepítési folyamat során támogatást, illetve karbantartási szolgáltatásokat biztosít az Amec Spie részére.

A Franciaország délnyugati részén fekvő Bordeaux és környéke Franciaország negyedik legnagyobb agglomerátuma, ahol 27 szomszédos városban 660.000 ember él.

˝A Communauté Urbaine de Bordeaux örömmel használja majd ezt a nagy kapacitású hálózatot, amely nem csupán részlegeink hatékonyságát, hanem partnereinkkel való kapcsolatunkat is javítja majd˝ – mondta Patrick Matignon, a Bordeaux és környéki hatóságok Új technológiák részlegének vezetője.

˝A Nokia és az Amec Spie Communications közös szaktudásukra támaszkodva olyan rendszert kínálnak a Bordeaux és környéke hatóságai számára, amely a professzionális mobilkommunikációt ötvözi a vezetékes kommunikációval˝ – mondta Vincent Julien, a Nokia Networks Professzionális mobilrádió részlegének igazgatója. ˝A mobilkommunikáció a világon vezető Nokia TETRA IP megoldáson alapul majd. Már meggyőződhettünk róla, hogy a TETRA technológia nem csupán a közlekedésben és a készenléti szerveknél alkalmazható, hanem a városi közigazgatás igényeinek is megfelel˝.

A Nokia a TETRA hálózatok és terminálok világvezető szállítója, amely már számos, országszerte egységesen az összes TETRA szolgáltatás biztosítására képes, többközpontos TETRA hálózat kiépítésén túl egyedülállóan rövid idő alatt telepíti a hálózatokat. A speciális funkciók között elsőrangú kommunikációs biztonság, gyors csoportos hívás, kifinomult vészhívási funkció, elsőbbséget élvező hívások felismerése, valamint fejlett üzenetküldő-, és adatkommunikációs, köztük IP csomagkapcsolt adat-szolgáltatások találhatók meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés