Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens: videokommunikáció az Interneten keresztül

Kütyük

Siemens: videokommunikáció az Interneten keresztül

A Siemens Információs és Kommunikációs Hálózatok ágazata tovább bővíti IT-környzetre kidolgozott valós idejű kommunikációját a Video over IP megvalósításával.

A videokommunikáció integrálása először az SIP (Session Initiation Protocol) alapú optiClient 130 termékére terjed ki. Ez egy úgynevezett „desktop client” vagy „szoft-telefon”, amely PC felületen keresztül teszi lehetővé a telefonálást, azaz a hangkommunikáció különféle funkcióit. Ezzel az új megoldással a Siemens továbbfejleszti LifeWorks nevű koncepcióját, amelynek funkcionalitása a hangalkalmazások, instant messaging, presence management és collaboration-alkalmazások után most már a videokommunikációt is magában foglalja.

A CeBit 2004-en többek között e megoldás első verziója is látható lesz. A Siemens itt követett filozófiája szerint a Video over IP elszigetelt megoldása helyett a videokommunikációt egyszerűen a desktop-bázisú hang- és adatkommunikáció kiegészítéseként bocsátja a felhasználók rendelkezésére, például videokonferenciák megtartására.

A SIP-alapú videomegoldást a HiPath Openscape rendszerbe (a Siemens valósidejű kommunikációs ás kollaborációs szoftver csomagjába) is integrálni fogják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés