Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezt sokan imádni fogják az új Androidban

Viselhető Tech

Ezt sokan imádni fogják az új Androidban

Az Android N-nel érkezik a Google új VR-platformja.

Ahogyan az várható volt, a Google a virtuális valósággal is foglalkozott a ma esti I/O rendezvényén. A korábbi várakozásoktól eltérően azonban nem egy VR-szemüveget, hanem egy platformot mutatott be a vállalat, ez a Daydream nevet kapta. A Google állítása alapján ősszel számíthatunk az első Daydream kompatibilis telefonokra, illetve ekkor érkeznek majd a különböző, a szolgáltatást támogató szemüvegek és irányítóeszközök is. Ez utóbbi nem véletlen, hiszen ezeket is támogatja majd a Daydream, azaz pontosabb irányítást élvezhetünk majd a különböző tartalmak böngészése során.

daydreamgoogle

A pontosság nemcsak ebben kapott fontos szerepet, hiszen a Google azt is kiemelte, hogy a Daydream kompatibilis termékek csak egymással működnek majd, így egy Daydream szemüveg előnyeit nem élvezhetjük majd egy hagyományos okostelefonon. Mindez azért van, mert a szolgáltatás speciális szenzorokat és szoftveres megoldásokat igényel, amit a piacon előforduló eszközök többsége előreláthatólag nem fog tartalmazni.

daydream2

 

A bemutatón ezzel kapcsolatban ki is emelték, hogy bizonyos Android N telefonok tartalmazni fogják a VR-üzemmódot, ami feltúrbózza a hardvert és ilyenkor maximális erővel működik majd a készülék. Ez nemcsak élesebb és folyamatosabb képet, de szebb grafikát is eredményez. Információk szerint a kompatibilis telefonokban ezért egy plusz, kifejezetten a VR számára beépített processzormag is szolgálatot teljesít majd.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés