Connect with us

technokrata

Androidos okosórád van? Erre a frissítésre vártál!

Viselhető Tech

Androidos okosórád van? Erre a frissítésre vártál!

Több ponton is javítottak a Google okosórákra szánt rendszerén.

Két évvel ezelőtt jelent meg a Google Android Wear, azóta pedig csak apróbb frissítéseket kapott az okosórákra szánt rendszer. Most azonban kitett magáért a kaliforniai vállalat, az Android Wear 2.0 ugyanis szinte minden ponton felülmúlja az elődjét. A középpontban továbbra is a fitnesz, az üzenetküldés és az értesítések állnak. Ez utóbbinál fontos változás, hogy mostantól már külön színekkel jelzi majd az óra, hogy milyen alkalmazás szeretné a figyelmed, így egy pillanat alatt megállapíthatod, hogy érdemes-e az adott üzenettel foglalkozni. Megváltozik az értesítések jelzésének módja is, mostantól nem az óra számlapjának felső 10%-át foglalja majd el egy-egy beérkező üzenet, hanem csak egy apró ikont tesz ki a rendszer. Ehelyett inkább az óra felébresztésekor úszik be a képernyőre az üzenet, ez a Google szerint jobban látható és tetszeni fog a felhasználóknak.

android-wear

Sokaknak tetszeni fog, hogy a Wear 2.0-ában végre hagyományos módon is tudunk majd válaszolni az üzenetekre, hiszen az eddigi hangutasítás opció mellé egy teljesértékű billentyűzet is érkezik, ez valószínűleg a nagyobb eszközökön lesz majd hasznos. Emellett megmaradtak az emojik és az Apple Watch-hoz hasonló módon az ujjunkkal rajzolt ábrákat is küldhetünk, ha úgy tartja a kedvünk. A fitnesz jegyében bemutatták a  Fit Platform Activity Recognition fejlesztői készletet, amelynek segítségével az alkalmazások pontosabban figyelemmel kísérhetik, hogy épp milyen mozdulatot végez az óra viselője. Így a jövőben pontosabban meg tudja majd különböztetni az óránk az egyes edzésformákat.

További újdonság, hogy az Android Wear 2-vel az óráknak okostelefonra sem lesz szükségük, már natívan kommunikálhatnak majd a külvilággal, Bluetooth, WiFi vagy épp LTE kapcsolaton keresztül. Bár azt nem árulták el, hogy ezt a funkciót a jelenlegi modellpaletta is megkapja-e, valószínű, hogy az újabb, a közelmúltban megjelent példányok gond nélkül megbírkóznak majd ezzel a feladattal. Az Android Wear 2 végleges verziója várhatóan az ősz folyamán érkezik majd, ám a béta kiadás már ma estétől letölthető lesz a Huawei Watch és a LG Watch Urbane Second Edition LTE típusokra.Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin