Connect with us

Hirdetés

technokrata

Évek óta lehallgatják a Blackberry felhasználóit?

Kütyük

Évek óta lehallgatják a Blackberry felhasználóit?

Információk szerint a kanadai rendőrség rendelkezik egy olyan kulccsal, amivel az összes Blackberry Messenger szolgáltatáson keresztül elküldött üzenetet el tudják olvasni.

Elképesztő, a BlackBerry-re nézve rendkívül kínos botrány van kibontakozóban. A kandai gyártóval kapcsolatosan a Vice News írta meg, hogy információik alapján a kanadai rendőrségnek már 2010 óta birtokában van egy olyan kulcs, amivel bármilyen, a telefonokról elküldött üzenetet meg tudnak nézni.

Blackberry

A hatóság 6 évvel ezelőtt egy 2012-ig tartó nyomozás okán jutott hozzá a kulcshoz. Arról ugyan nincs pontos információja a Vice News-nak (jelenleg ugyanis erősen szűrtek még az ügyben érintett dokumentumok), hogy miként került a rendőrség kötelékébe a feltörést biztosító kódsor, de az biztos, hogy a segítségével több mint egymillió üzenetet olvashattak el.

A problémát valószínűleg az okozza, hogy a kanadai vállalat egyetlen mesterkulcsot használ(t) az üzeneteik titkosításához, amihez hozzájutva a hatóság egy szerverteremben önkényesen visszafejthette az őt érdeklő levelezéseket. Szerencsére az üzleti ügyfeleiket nem érinti a botrány, mivel azok saját, egyedileg generált kulcsot használhatnak. Azonban hiába vannak biztonságban a cég legfontosabb partnerei, a magánszemélyek tekintetében nagyot veszíthet a Blackberry.

BlackBerry-Logo

Már így is rendkívül nehéz helyzetben vannak (be is jelentették, hogy már feladják a saját rendszerüket és az Androidra koncentrálnak), ez a botrány pedig tovább súlyosbíthatja a kanadai gyártó rossz megítélését. Különösképp azért, mert az Apple kontra FBI okán most minden korábbinál nagyobb figyelem irányul a gyártók titkosítási módszereire, az ügy pedig azt erősíti, hogy már a biztonság sem szól a Blackberry mellett.

A Blackberry egyelőre még nem reagált a Vice News anyagára, így nem tudhatjuk, hogy mennyire voltak képben a megszerzett mesterkulccsal kapcsolatban. Ahogyan még azt sem tudjuk, hogy a hatóság csak 2010 és 2012 között olvasgatta a levelezéseket, vagy azóta is élnek ezzel a módszerükkel.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés