Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ruhával is lehet majd ruháért fizetni a jövőben?

Viselhető Tech

Ruhával is lehet majd ruháért fizetni a jövőben?

A Visa és a MasterCard a telefonok után már a ruhákban látja a következő fizetési lehetőséget.

A kettő, talán legtöbbet használt kártya a Visa és a MasterCard is olyan lehetőségen gondolkodik, ami még egyszerűbbé tenné a vásárlásokat. Eddig a főleg Amerikában jelen levő mobilos, valamint okosórás fizetés is már nagyban könnyítette a fogyasztók dolgát. Az új terv, hogy ruhák, kiegészítők és autók is fel legyenek szerelve az ilyen fizetős technológiával. Ezt a tegnap kezdődött barcelonai Mobile World Congress-en jelentette be mindkét cég.

PATH_PayWave_shot

A Visa saját programját Visa Ready-nek nevezte el és viselhető kiegészítők és autók lesznek a fő fejlesztési terület. Olyan neves vállalatokkal állnak össze, mint a Chronos, Coin és a Pebble. Tavaly a Swatch-al kötöttek szerződést az analóg órák fizetőssé tételéről.

A konkurens MasterCard-nak hasonló tervei vannak. Ők a Wisa Key nevű vállalattal közösen dolgoznak ki olyan technológiát, melynek segítségével a táskákat és ruhákat tudnak fizetőképessé tenni. Nem teljesen tisztázott, hogy amennyiben tényleg elkészülne a ruha fizetős technológia, úgy lenne-e rá érdemi kereslet.

 

Forrás: TheVerge



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés