Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezzel kétszer gyorsabban feltölt a mobilod

Startup

Ezzel kétszer gyorsabban feltölt a mobilod

Mindenki utálja, ha órákat kell várnia, amíg lemerült eszköze feltöltődik.

Úgy tűnik, ma a startupok napja van. A szenzációs okostoll után most egy kvázi “okoskábel”-ről adhatunk hírt az olvasóknak. Már a név is célratörő, az USB ChargeDoubler első látásra egy szimpla USB kábelnek tűnhet. Azonban a látszat csal, itt ugyanis egy speciális elektronika van beépítve a vezetékbe. Ez arra szolgál, hogy nagyjából megduplázza a töltés sebességét, tehát feleannyi idő alatt feltölthetünk vele bármit, amihez csatlakoztatjuk. Mindegy, hogy hálózatról, külső akkuról vagy egyéb módon adunk energiát, a lényeg, hogy ezzel kössük rá a kütyünket.

chargedoubler_2

Az USB kábeleknél átlagosan 430 mA a töltőáram, amit a ChargeDoubler 1070 mA-re növel meg, így jócskán rövidebb idő alatt érhetjük el a megfelelő energiaszintet. További érdekesség, hogy a használata közben teljesen letiltja az USB-n keresztüli adatátvitelt, ezáltal nem kell aggódnunk akkor sem, ha egy teljesen idegen eszközre (például egy laptopra) kötjük rá a mobilunkat.

chargedoubler_3

A kis kábelke mágneses fejének köszönhetően félbehajtva tárolható, ekkor alig nagyobb, mint egy lakáskulcs, tehát kulcstartón is hordhatjuk, de a legkisebb zsebben is elfér. A ChargeDoubler háromféle kivitelben létezik, microUSB, Lightning és USB-C végződéssel, így rengeteg eszközzel kompatibilis. Az IndieGoGo portálon zajló kampány még három hétig tart, eddig a szükséges összeg háromnegyed már megvan, tehát szinte biztosra vehető, hogy az “okoskábel” hamarosan piacra kerülhet.

chargedoubler_5

chargedoubler_4



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés