Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtábla

Smart home

Itt a 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtábla

A Ricoh felkapcsolta a tokiói Ginza kerületében található San-ai Dream Center Building tetején felállított hirdetőtáblát, mely kizárólag a nap- és szélenergiával működik, ezáltal 100%-ig környezetbarát. A hirdetőtábla tervek szerint 2014. augusztus végére lesz kész teljesen.

A Ricoh eddig New Yorkban, Londonban és Sydneyben állított fel 100%-ig fenntartható elektronikus hirdetőtáblát. A megváltoztatott ginzai hirdetőtábla azt jelenti, hogy a Vállalat világszerte már négy marketing régiójában telepített környezetbarát hirdetőtáblát, beleértve Amerikát, Európát, a Csendes-óceáni térséget, Kínát és immár Japánt is (Japánban 2003 áprilisában az oszakai Kita-kuban üzembe helyeztek egy 100%-osan környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát, amit 2011 júniusában távolítottak el új épületek miatt).

Mivel a környezetbarát hirdetőtáblák nem használnak semmilyen külső áramforrást, erősen függenek az időjárástól, ezért nem mindig világítanak. A Ricoh bízik benne, hogy népszerűsíteni tudja a környezettudatosságot a nyilvánosság körében, ezáltal további lépéseket tehet a fenntartható társadalom irányába ahelyett, hogy pusztán promotálja a Vállalatot. Ezeknek a hirdetőtábláknak az installálása része a Vállalat stratégiájának, ami a természetes energiára fókuszálva kommunikálja a cég álláspontját. Azzal, hogy Japán kereskedelmi központjának számító Ginzában található San-ai Dream Center Building-en üzemeltet 100%-ig környezetbarát elektronikus hirdetőtáblát, a Ricoh reméli, hogy a lehető legtöbb embert képes a tudatos energiatakarékosságra buzdítani nemcsak az országban, de végső soron az egész világon is.

Ricoh_Eco_Billboard

Az új szerkezetet a 78 napelem és négy kis szélturbina által működtetett 20 akkumulátorban tárolt elektromosság látja el fénnyel.  Az átlagosan generált napi energia körülbelül 39 000 Wh.

A Ricoh Csoport összes munkavállalója együttes erővel tesz kezdeményezéseket a Csoport környezetre való hatásának csökkentése érdekében azzal a nagyravágyó céllal, hogy 2050-re a 2000-es év szintjének nyolcadára csökkentse a hatásokat. A Csoport teljes mértékben kihasználja a természetes energiát a környezetbarát táblák alkalmazása mellett más területeken is.

A Ricoh 2002-ben kapta meg a REC bizonyítványt (Renewable Energy Certificates – Megújuló Energia Tanúsítvány), 2006-ban átvette Numazu Plant, majd 2011 februárjában egy egyesült államokbeli termelő leányvállalat környezetbarát rendszereit.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés