Connect with us

Hirdetés

technokrata

A felvásárlás hatására olcsóbb lehet az Oculus Rift

Viselhető Tech

A felvásárlás hatására olcsóbb lehet az Oculus Rift

Továbbra is önállóan dolgoznak majd az Oculus VR munkatársai, ám a biztos anyagi háttér hatására akár olcsóbbá is válhatnak a termékeik.

Nagy meglepetést okozott, hogy a Facebook felvásárolja a virtuális valósággal foglalkozó Oculus VR-t. A 2 milliárd dolláros üzlet egyelőre vajmi kevés hatással van ránk, ám a jövőben mindez megváltozhat. Palmer Luckey a vállalat alapítója egy interjúban kifejtette, hogy szerinte a felvásárlás hozzájárul ahhoz, hogy az Oculus VR a jövőben még fejlettebb megoldásokkal dolgozhasson, hiszen egy új kijelzőtechnológia kifejlesztése rettentő drága, a közösségi oldal nélkül pedig komoly nehézségekbe ütközhettek volna. Luckey szerint az Oculus VR a lehető legjobb technológiát szeretné adni a legmegfizethetőbb áron, ebben pedig óriási segítséget nyújt majd a Facebook.

OculusRift1

Szerinte nem kell attól tartani, hogy a vállalat jövőben teljes egészében eltűnik a Facebook forgatagában, Zuckerberg és csapata továbbra is teljes önállóságot biztosít majd nekik. Az interjú során erre Luckey az Instagramot és a WhatsAppot hozta fel példának, szerinte ez a két szolgáltatás is úgy működik, ahogy azt a felvásárlás előtt tették.



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés