Connect with us

Hirdetés

technokrata

Így néz ki az új Fiesta

Garázs

Így néz ki az új Fiesta

Leleplezték a Ford Fiesta RS WRC gyári festését. Premier január végén.

A 2011-es vb-sorozat csak februárban indul az elvileg havas-heges Svéd-ralival, az új WRC-korszak egyik főszereplője azonban minden bizonnyal már előbb, még e hónap végén (január 28-29.) bemutatkozik, méghozzá a finnországi Arctic Rallyn. Kvázi shakedownként.

Az Autosport magazin úgy tudja, hogy a nagy rivális Citroën nem lesz ott (hanem privátban teszteli a DS3-at), a Ford bezzeg mindkét pilótájának, Hirvonennek és Latvalának is megadja a lehetőséget éles körülmények között kipróbálni a technikát, a Fiesta RS WRC-t. Amely így néz ki:

Hátulról pedig így:

A DS3-ról már korábban kiderült, miként fog festeni, a szezon harmadik WRC-jét, a Countrymant pedig csak később, májusban, Szardínián veti be a Mini (a Prodrive segítségével).

Ezek a WRC-k ugye már nem kétliteres turbósok és aktív hajtásúak, hanem a költségcsökkentés és a környezetvédelem jegyében benzinmotorjuk közvetlen befecskendezéses 1.6-os (de persze szintén felöltött), 4×4-es rendszerük meg egyszerűbb, mechanikus, középső diffi nélküli.

A Ford-féle, kb. 300 lóerős motor az utcai autókban EcoBoost néven dolgozik, a Citroëné (és a Minié) a BMW-PSA együttműködésből származó THP-ként.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés